Žena koja je u Voći za dlaku izbjegla smrt: "Naganjao me s puškom i za mnom pucao!"

Objavljeno: 16.11.2015. 12:03

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:43

Foto: Nikola Kokotec

Jučer je Slivarskom pokraj Donje Voće došlo do ubojstva koje je šokiralo cijelu regiju. Naime, oko 19:50 muškarac je došao u obiteljsku kuću bivše supruge s revolverom prijeteći da će je ubiti, a ona mu je uspjela pobjeći. Na kraju je došlo do ubojstva njegove bivše punice i samoubojstva muškarca starosti oko 60 godina.

Posjetili smo Donju Voću i Slivarsko odmah nakon dojave čitatelja o ovoj nesreći. Sunčan je i topao dan, vani su okupljena djeca, nekoliko susjeda sjedi u dvorištu ili cijepa drva te sve izgleda uobičajeno. Ipak, pažljivijim promatranjem vidi se zabrinutost na licima mještana. Prvi susjed kojeg smo upitali zna li što o jučerašnjim događajima, kaže da je riječ o malom selu u kojem se sada "svašta priča". Ipak, uspjeli smo pronaći mještane koji su bili razgovorljiviji te su nam otkrili pozadinu cijele priče.

Naime, žena starosti oko 40 godina s muškarcem, kako tvrde, nije živjela godinu dana, ali nije poznato jesu li bili i službeno rastavljeni ili su samo odvojeno živjeli. Zbog učestalih sukoba s mužem žena se preselila majci u Slivarsko, a s muškarcem ima i sina starosti oko 20 godina. Ipak, mještanin s kojim smo razgovarali tvrdi da muškarac, koji je inače bio iz Ivanca, njezino preseljenje nije mogao prihvatiti.

- Znam da se vratila majci zbog maltretiranja, a zbog njega je i dobila otkaz zbog uznemiravanja na radnom mjestu. Poznajem ga i znam da je bio sklon alkoholu. Znate kako to ide – grupica se nađe kod klijeti i popije "samo tako" 50 litara vina - ogorčeno nam je kazao jedan od susjeda.

>>Šokantno ubojstvo u Donjoj Voći: Muškarac pokušao ubiti ženu, na kraju oduzeo život sebi i punici

Drugi je pak spomenuo da je već došlo do takvog incidenta te da je muškarac prijetio ženi smrću i dolazio u selo naoružan. Zbog toga je proveo i dva mjeseca u zatvoru. Ispričao nam je i pojedinosti događaja – mještani su u početku vidjeli muškarca kako trči po selu s revolverom i viče, a dijete je vidjelo muškarca kako prisilno izvlači stariju ženu, punicu, iz kuće pa je pohitao obavijestiti druge susjede. Nakon toga vidjeli su da ju vuče unutra i ubrzo su čuli pucnjeve. Njegova je bivša žena uspjela pobjeći kroz balkon i sakriti se. Kratko smo razgovarali s njom ispred kuće u kojoj se dogodilo stravično ubojstvo i samoubojstvo.

- Uspjela sam pobjeći, a on je s puškom trčao za mnom i pucao. Kad sam se vratila u kuću, pronašla sam mrtvu majku u kupaoni - ispričala nam je žena u vidljivom šoku dodavši da je policija jučer bila na mjestu zločina. Saznavši da smo novinari, rekla je da ne želi davati izjave, sjela je u auto i odvezla se u nepoznatom smjeru. 

Podsjetimo, policija se još nije očitovala o ovom zločinu, ali je glasnogovornik PU Varaždinske Matko Murić potvrdio da se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo u navedeno vrijeme. 

 

Komentari