Žena teško ozlijeđena u nerazjašnjenoj eksploziji plina u Nedelišću

Objavljeno: 09.03.2012. 12:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

56-godišnja S.H. teško je ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila u kupaonici njezine obiteljske kuće u ulici Vladimira Nazora u Nedelišću u noći sa četvrtka na petak. Sama kuća nije teže oštećena, no žena je zadobila opekline po cijelom tijelu. Neslužbeno smo doznali da se dobro oporavlja u čakovečkoj Županijskoj bolnici.

Djelatnici Međimurje plina, tvrtke koja distribuira zemni plin na području Međimurske županije, utvrdili su visoku koncentraciju plina u prostoriji u kojoj je došlo do eksplozije.

S obzirom da u kupaonici nema plinskih instalacija sumnja je pala na sustav kanalizacije kroz koji se plin navodno proširio do obiteljske kuće. Zato je ispitana prisutnost zemnog plina i u okolnim kućama te je utvrđena da je u još jednoj susjednoj kući koncentracija plina visoka. Kuća je odmah u noći evakuirana, a promet ulicom Vladimira Nazora obustavljen.

Stanari ulice Vladimira Nazora rekli su nam da su nekoliko dana prije eksplozije mogli u svojoj ulici osjetiti čudan miris no nisu ga povezali sa plinom.

Kažu da je prije nekoliko godina u njihovoj ulici obnovljena komunalna infrastruktura te su u sklopu radova postavljene nove cijevi za plin i kanalizaciju i to jedna uz drugu pa je moguće da se plin iz jedne cijevi probio u drugu.

U Međimurje plinu su nam međutim rekli da još ne žele nagađati o uzorcima eksplozije.

- Treba nam nekoliko dana da točno utvrdimo što se dogodilo. Ova teorija o tome da je plin zbog pucanja prešao iz jedne cijevi u drugu je moguća ali ne mora biti da je i točna - rekao nam je direktor Međimurje plina Nenad Hranilović.

Podsjetimo, prije deset dana došlo je do slične eksplozije i u Varaždinu. U snažnoj eksploziji teško je oštećena obiteljska kuća u ulici Vilka Novaka u Varaždinu, a teške ozljede zadobila je 43-godišnja majka dvoje djece koja se još bori za život u bolnici u Zagrebu.

Ni eksplozija u Varaždinu još nije razjašnjena. Do eksplozije plina došlo je naime u podzemnoj prostoriji u kojoj također nije bilo plinskih instalacija. I u Varaždinu su susjedi mogli nekoliko dana uoči eksplozije mogli namirisati čudan miris kojeg nisu izravno povezali sa plinom.

Komentari