Žičanim zamkama lovili srne kod Palovca i Domašinca

Objavljeno: 23.12.2013. 11:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska izvijestila je o slučajevima protuzakonitog lova koji su se dogodili proteklih dana.

U razdoblju od 6. do 20. prosinca, u poljskom predjelu zvanom "Požarine" u blizini mjesta Palovec, nepoznati počinitelj postavio je više komada žičanih zamki, u koje se uhvatilo 8 srna, koje su uginule.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U petak, 20. prosinca policijski službenici Policijske postaje Prelog u poljskom predjelu zvanom "Močvare", nedaleko mjesta Domašinec, zatekli su dvije muške osobe na biciklima. Kod jednog od njih, 22-godišnjaka iz Domašinca, je pronađen kuhinjski nož sa tragovima crvene boje nalik krv, dok je na odjeći imao mrlje crvene boje.

Pregledom poljskog predjela zvanog "Močvare" pronađeno je 48 komada žičanih zamki i dvije kože srneće divljači, koje je preuzeo član lovačkog društva iz Domašinca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak iz Domašinca u razdoblju od 6. do 20. prosinca počinio kazneno djelo nezakonitog lova i ribolova, a isto kazneno djelo počinio je i u razdoblju od 30. studenoga do 1. prosinca ove godine u šumskom predjelu zvanom "Bakšovica" nedaleko mjesta Domašinec kada je u žičanu zamku ulovio srnu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Komentari