Žrtva "maserke": Kad sam ostala bez novca, bila sam potresena

Objavljeno: 03.10.2014. 15:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Prevaraniti i lopovi danas vrebaju starije osobe. Žrtva prevare bila je Matilda Šafrek iz Ježovca, koja je nakon nemilog događaja bila uistinu potresena...

Stare i nemoćne osobe u posljednje vrijeme na meti su prevaranata koji se lažno predstavljaju, a pritom ostanu bez pozamašne novčane svote.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom zbog sumnje da je sredinom kolovoza ove godine okrala Matildu Šafrek (70) iz Ježovca.

-Mlada crnokosa djevojka kazala mi je da liječi i njeguje starije osobe. Počela me tako masirati i gurala me u drugu prostoriju. Nije mi bilo ništa čudno - rekla je Matilda Šafrek. Nakon odlaska djevojke koju je u automobilu čakovečkih registracijskih čekala kolegica, shvatila da joj iz novčanika nedostaje 2,500 kuna.

-Znate da se teško živi i kad sam shvatila da samo ostala bez novca, bila sam jako potresena. Bojala sam se to priznati svojem bolesnom sinu, koji je bez posla - rekla je Šafrek koja živi sa svojim nezaposlenim sinom, a prima mirovinu od 850 kuna.

-Čula sam da je prevarila još jednog sumještana pa sam sve prijavila policiji. Nadam se da će se slučaj čim prije riješiti te da će mi novci biti vraćeni - zaključila je Šafrek.

Protiv 20-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo krađe.

Komentari