Špancirfest

Foto - Predsjednik SDP-a prošpancirao gradom, evo tko mu je pravio društvo

Objavljeno: 24.08.2023. 21:17

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 08:08

Foto: Boris Matijašec

Na Špancirfest je danas stigao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je u pratnji zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića i predsjednice Županijskog odbora SDP-a Barbare Antolić Vupora i suradnika prošpancirao gradom, upijajući njegovu dobru atmosferu.

- Još četiri dana trajat će ludi ritam, u kojemu nema kiše, u kojemu su svi sretni i veseli, zabavljaju se s više od 500 programa koji se dešavaju. Predsjednik SDP-a je također došao u grad da nas posjeti, da porazgovaramo, ali prije svega da se dobro podružimo - izjavio je zamjenik varaždinskog grdonačelnika Miroslav Marković

Po riječima Vupore, Festival dobrih emocija, kako zovu Špancirfest, nije važan samo za Varaždinsku županiju, već i na širem prostoru. - Festival s više od 200.000 ljudi, koliko ih se očekuje, doista je respektabilan, pa i u Sloveniji je od nekih festivala Varaždin sad posjećeniji, i doista uzima primat. Sretni smo da možemo s takvom turističkom ponudom konkurirati čak i našem moru - izjavila je Vupora. 

'Varaždin uzor svima'

Grbin je istaknuo da nije samo nekoliko dana ludi ritam u Varaždinu, nego on traje već dvije godine i tri mjeseca, odnosno od izbora zbog stvari koje se rade u Gradu. - Špancirfest je prekrasan trenutak u jednom prekrasnom gradu, ali on ima nešto više od toga. Prije 25 godina, kad je ova priča krenula na kontinentu,  gotovo na prste jedne ruke mogao si izbrojati i festivale i događanja, a danas cijela kontinentalna Hrvatska, upravo po uzoru na ono što se događalo u  Varaždinu, pokrenula je svoja događanja i više nije samo more to koje u 7. ili 8. mjesecu na ovim prekrasnim vrućinama diše punim srcima - izjavio je Grbin.

Ono najbolje na Špancirfestu mu je osjećaj opuštenosti, a u ostatku večeri naglasak će staviti na druženje sa svojim kolegicama i kolegama te svim dobrim ljudima u Varaždinu.

Komentari