FOTO Američke turistkinje o Varaždinu: Grad je lijep, ali nemate ptica!?

galerija-images/amerikanke

Objavljeno: 14.03.2015. 13:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Stara poslovica koja kaže da se još nije rodio - koji bi svima ugodio, u subotu je dobila potvrdu u Varaždinu. I to od skupine američkih turistkinja koje su s velikim zanimanjem razgledavale kulturne znamenitosti baroknog grada...

Naime, subotnje prijepodne pet raspoloženih turistkinja iz SAD-a iskoristilo je za posjet Varaždinu, koji ih je impresionirao, osim u jednom detalju...

- Već tri dana boravimo u Zagrebu i ovaj izlet pokazao se kao pun pogodak. Grad vam je prekrasan, ali smo jako razočarane jer nema ptica. Nismo ih nigdje vidjele i to nas čini nesretnim jer smo članice udruge za zaštitu ptica – tuže se dame koje su u Hrvatsku potegnule iz savezne države Massachusetts.

No, njihovo raspoloženje se brzo popravilo čim su stale pred ulazna vrata našeg Muzeja anđela, u kojem ima na pretek osebujnih letećih stvorenja.

Za razliku od turista, Varaždinci su danas obavljali kupovinu na placu, a ispijanje kavica i ostalih napitaka na terasama je izostalo radi hladnog vremena.
Na Franjevačkom trgu vrijedni „Rotracteri“ - članovi podmlatka RK Varaždin prikupljali su donacije za osnovnoškolce koji si ne mogu priuštiti obrok.

Svi koji su pomogli njihovu hvale vrijednu akciju, dobili su na poklon krišku slasne torte:
{gallery}amerikanke{/gallery}

Komentari