FOTO: Neriju Lučevu tek je 10, a već je pravi majstor karikature

galerija-images/neri lucev karikaturist

Objavljeno: 03.05.2015. 17:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: eVaraždin.hr

Prava umjetnička duša krije se iza karikatura postavljenih na izložbi u hodniku Šeste osnovne škole Varaždin. Da ne znate tko im je autor pomislili biste da se radi o nekome tko iza sebe ima mnogo godina crtanja i iskustva. Međutim dobrano biste se prevarili, jer je autor ovih karikatura ni više ni manje nego desetogodišnjak iz Varaždina. 

Neri Lučev pravi je mali majstor od zanata koji olovkom crta prava umjetnička djela. Interes za crtanjem pokazao je vrlo rano, već sa šest godina. Njegov talent prepoznale su tete u vrtiću, a karikature je počeo crtati krajem 2013. godine.

U svega pet do deset minuta nastaju njegove karikature, a crta ih isključivo olovkom. Prva karikatura bila mu je ona Izeta Fazlinovića iz serije "Lud, zbunjen, normalan", a vrlo često crta likove iz serija i filmova, ali i poznate osobe.

Da se u liku Nerija Lučeva krije pravi umjetnik govori i podatak da piše svoju knjigu, nešto kao Gregov dnevnik, s pričama i ilustracijama. Neriju su strast i stripovi, a u slobodno vrijeme voli igrati tenis. Njegove karikature izložene su na čak tri panoa, a sama izložba postavljena je povodom Dana kulture, kojeg su učenici obilježavali u školi.

Članak je preuzet iz mjesečnika 30 dana.

{gallery}neri lucev karikaturist{/gallery}

Komentari