FOTO: Predstavljena jubilarna 10. "Ivanečka škrinjica"

Objavljeno: 07.03.2015. 16:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Darko Foder

Izvor: galerija-images/ivanecka skrinjica

Ivanečki klub kolekcionara je u petak 6. ožujka 2015. godine pred prepunim amfiteatrom Srednje škole u Ivancu široj publici predstavio svoj godišnji časopis „Ivanečka škrinjica“.

Publikaciju su predstavili Vesna Matišić, urednik časopisa dr.sc. Siniša Krznar i prof. Branka Pavić, a na svih deset brojeva osvrnuo se Krešimir Krnic.

Kako je riječ o jubilarnom 10. broju, on je ove godine opsežniji no inače, a na preko sto stranica u četiri cjeline donosi brojne tekstove o kolekcionarstvu, povijesti, povijesti umjetnosti i etnologiji.

Po završetku predstavljanja Ivanečke škrinjice, Ivanečki klub kolekcionara želio se zahvaliti svim autorima, sponzorima i ostalim sudionicima koji su na neki drugi način u proteklih deset godina pomogli u ostvarenju projekta „Ivanečka škrinjica“ te je predsjednik udruge Darko Foder uzvanicima podijelio medaljone koje je udruga dala izraditi za tu prigodu. Za sve prisutne, također je besplatno bio osiguiran po jedan broj časopisa.

Večer su svojim nastupom uveličale prof. Sanja Čanžar i Rafaela Čanžar, a po završetku svi su prisutni pozvani na domjenak s tradicionalnim slasticama i delicijama koje su pripremile vrijedne ruke članica Društva prijatelja narodnih običaja Maska iz Ivanca.

Za vrijeme domjenka za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se svirkom na tradicionalnim instrumentima nadaleko poznati Faringaši. 

{gallery}ivanecka skrinjica{/gallery}

Komentari