FOTO: Zahuktali radovi na prometnom poligonu za bicikliste i pješake

Objavljeno: 06.05.2015. 16:29

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 14:52

Foto: Siniša Sović

Kako bi podigli biciklističku i pješačku kulturu, u Varaždinu se nakon punih petnaest godina gradi prometni poligon za bicikliste i pješake gdje će učiti kako se ponašati u prometu.

Investicija je vrijedna više od pola milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Varaždin. Poligon se radi na prostoru VI. osnovne škole Varaždin, a trebao bi biti gotov do sredine svibnja.

Bit će to moderan poligon na kojem će osnove sigurne vožnje bicikla, ali i pravila ponašanja u prometu za pješake, stjecati ne samo učenici varaždinske VI. osnovne škole, već će biti otvoren za sve građane.

- Zamišljeno je da prometni poligon koriste i sve ostale škole na razini grada i županije. Iako naši učenici u sklopu predmeta Tehničke kulture uče kako se kao biciklist i pješak ponašati u prometu, smatramo da to nije dovoljno. Ovaj poligon bit će adekvatno mjesto za sve koji sudjeluju u prometu, a cilj mu je prevencija nesreća i podizanje pješačke i biciklističke kulture na jednu višu razinu – istaknuli su iz gradske uprave Grada Varaždina.

Kako napreduju radovi, pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari