Bliži se rok za predaju zahtjeva za potporu u poljoprivredi

Piše: eVz/PSS

Objavljeno: 10.05.2013. 16:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: ilustracija

Rok za predaju Zahtjeva za potporu u poljoprivredi za 2013. godinu, odnosno poticaje je 15. svibnja, podsjećaju iz varaždinske podružnice Poljoprivredne savjetodavne službe.

Pravilno popunjeni zahtjev za potporu u poljoprivredi, potpisan od nositelja PG/OPG-a i s 20 kuna državnog biljega, predaje se u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

Zahtjev za potporu moguće je predati i 25 kalendarskih dana nakon navedenog roka, odnosno do 10. lipnja, međutim tada se smanjuje visina plaćanja po korisniku i to 1% po radnom danu kašnjenja i dodatnih 3% za pravo na plaćanja po radnom danu kašnjenja.

Izmjene i dopune zahtjeva mogu se zatražiti najkasnije do 31.05. tekuće godine. Izmjene i dopune zahtjeva odnose se na promjene vezane uz pojedinačne poljoprivredne parcele, grla, kljunove ili pojedinačne potpore te dodatnu obveznu dokumentaciju.

Navedene izmjene i dopune mogu se zaprimati i nakon 31.05., ali ne kasnije od 10.06., te se i u ovom slučaju primjenjuje smanjenje visine plaćanja od 1% po radnom danu za zatražene izmjene i dopune.

Poljoprivredni proizvođači za pomoć pri popunjavanju Zahtjeva mogu se obratiti u:
- APPRRR u Varaždinu, Augusta Cesarca 2,
- HPA u Varaždinu, Zagrebačka 15
- PSS u Ludbregu, Matije Gupca 6
- PSS u Ivancu, Trg Hrvatskih Ivanovaca 10

Komentari