Breznički Hum: Radionica o ruralnom razvoju za članove LAG-a

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.11.2014. 19:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Lokalna akcijska grupa "Prigorje – Zagorje održat će u ponedjeljak 10. studenoga radionicu na temu „Mogućnosti Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. za ulaganja u infrastrukturu. Radionica će se održati u Vatrogasnom domu u Brezničkom Humu, s početkom u 16.30 sati...

Radionica je namijenjena članovima i stanovnicima LAG-a, a prvenstveno predstavnicima javnog i civilnog sektora. Na radionici će biti prezentirane mogućnosti financiranja infrastrukturnih projekata iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Sudionici će dobiti informacije o mogućnostima ulaganja, kriterijima prihvatljivosti projekata s posebnim osvrtom na probleme u provedbi Mjere 301 IPARD programa.

Također će biti prezentirane mjere EAFRD- a, korisnici kojih su JLS i civilni sektor, uključujući i mjeru LEADER s ciljem što bolje animacije i edukacije potencijalnih korisnika za pripremu projekata s područja LAG- a. Sudionici će dobiti informacije o tijeku procesa prijave projekata na natječaj, realizacije projekta i isplate sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Radionicu će provoditi gđa. Sandra Kožić iz ovlaštene konzultantske tvrtke Centum percent d.o.o. iz Zagreba. Radionica će se sufinancirati sredstvima pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER.

Radionica će uključivati sljedeća područja:

- Politike i fondovi EU
- Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoja
- Program ruralnog razvoja i plan RH
- Mjera 7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima
- Lokalna razvojna strategija LAGa i Strategija razvoja JLS, razlike
- Mjera 19 LEADER
- Ostale mjere za javni sektor u kasnijoj fazi provedbe
- Iskustva u provedbi IPARD mjere 301, primjeri projekata
- Usporedba IPARD 2007. – 2013. Mjera 301 i EAFRD 2014. -2020. Mjera 7
- Provedba EAFRD
- Prijava projekata na natječaj za dodjelu sredstava

Komentari