Cestici pohvala za gospodarsku pristupačnost od zamjenika veleposlanice Italije

Talijansko izaslanstvo na sastanku u Općini Cestica

Objavljeno: 27.10.2014. 21:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izaslanstvo Veleposlanstva Republike Italije i nekoliko talijanskih poduzetnika danas su posjetili Općinu Cestica.

Veleposlanstvo je predstavljao Luca Laudiero, zamjenik šefa misije, a tema razgovora su bile talijanske tvrtke koje već imaju svoja predstavništva na području Cestice te mogućnosti buduće suradnje u ovoj općini te Varaždinskoj županiji.

- Danas smo razgovarali s talijanskim investitorima koji su uložili u našoj općini, i složili smo se da će se naš pozitivni primjer prenijeti i drugim gospodarstvenicima u Republici Italiji. Zamjenik veleposlanice će kroz njihov Trgovački odjel promovirati područje općine Cestica za ulaganje. Firme s područja Italije su u našoj općini, u posljednje tri godine, otvorile više od 100 ranih mjesta i to je za nas izuzetno važno. To su tvrtke CriDan, Marconato i Frasson, a njihovo zajedničko ulaganje bilo je više od 10 milijuna kuna - rekao je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica, koji je dodao da jedna domaća firma trenutno sređuje prostor koji će biti iznajmljen talijanskom investitoru za poslovanje, do kada ovaj ne izgradi svoju halu.

Ivo Milatić, pomoćnik ministra gospodarstva, kazao je da je došao dati podršku vrijednoj Cestici koja je svijetli primjer da se lokalno može djelovati globalno. Objasnio je i da je u ime Ministarstva gospodarstva došao upoznati općinsko vodstvo da je u tijeku natječaj za potporu infrastrukturi u poslovnim zonama.

- Sastanak je bio izuzetno interesantan, kako zbog odaziva, ali i zbog toga jer Varaždinsku županiju smatramo jednom od najpristupačnijih za talijanske investicije. To kažemo na tragu dobrih i pozitivnih iskustava, a dojmovi koje smo ovdje skupili to samo potvrđuju. Zahvaljujući današnjem sastanku ne samo da smo upoznali tri tvrtke koje su ovdje investirale, i iskazale mogućnost proširenja. Sada kad smo upoznali vlast i Cesticu i druge investitore koje smo ohrabrivali da dođu u županiju, ohrabrivat ćemo da dođu u Cesticu - izjavio je za medije Luca Laudiero.

Na sastanku je bio i varaždinski župan Predrag Štromar koji je kazao da su Varaždinska i Međimurska županija među najzanimljivijima za talijanske investitore. Dodao je da je jako važno imati dobro pripremljene općine poput Cestice koja je pripremila teren i kompletnu komunalnu infrastrukturu za izgradnju tvornice, te koja ima kvalitetnu radnu snagu.

Tijekom posjeta izaslanstvo je obišlo i pogone tri talijanske tvrtke, koje se uglavnom bave proizvodnjom dijelova za obuću.

Komentari