Poljoprivreda i ruralni razvoj - od ideje do realizacije projekta

Objavljeno: 20.10.2014. 07:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Lokalna akcijska grupa "Prigorje – Zagorje održati će radionicu na temu „Poljoprivreda i ruralni razvoj – od ideje do realizacije projekta“. Radionica će se održati u četvrtak 23. listopada 2014. u Društvenom domu u Bisagu (centar Bisaga, kod zgrade Općine), Općina Breznica, s početkom u 16,30 sati.

Sudionici radionice dobit će informacije o mogućnostima ulaganja, općim i specifičnim kriterijima prihvatljivosti po mjerama i podmjerama unutar Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) te o mogućnosti korištenja sredstava iz Mjere 4 i Mjere 6 Programa ruralnog razvoja.

Bit će pojašnjeni svi segmenti prijave na natječaj za Mjeru 4, raspisivanje kojeg se očekuje krajem 2014. godine, s posebnim osvrtom na utvrđivanje prihvatljivosti projekta, pripremu projektne dokumentacije, standarde koje mora ispuniti korisnik i projekt, prikupljanje ponuda, proces obrade prijave u APPRRR, realizaciju projekta i podnošenje zahtjeva za isplatu sredstava.

Također će biti pojašnjene razlike u pripremi prijave i procesu odobravanja u odnosu na IPARD program te prezentirani uspješno provedeni projekti financirani iz Mjere 101, 103 i Mjere 302 IPARD programa.

Sudionici će biti upoznati s LEADER pristupom i ulogom LAG-a PRIZAG u razvoju ruralnog prostora te aktivnostima koje su potrebne za kvalitetnu izradu Lokane razvojne strategije.

Radionicu će provoditi gđa. Tatjana Malečić Pezelj iz ovlaštene konzultantske tvrtke Centum percent d.o.o. iz Zagreba. Radionica će se sufinancirati sredstvima pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER.

Komentari