Predstavljena online burza studentskih istraživačkih radova

Objavljeno: 08.02.2015. 13:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Rektorat SUZ

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Miljenka Šimpragu, online burzu studentskih istraživačkih radova predstavili su u petak voditeljica Ureda za transfer tehnologije i koordinatorica projekta na Sveučilištu dr.sc. Vlatka Petrović i predstavnik tvrtke Altpro, Petar Milas...

Online burza studentskih istraživačkih radova mjesto je povezivanja inovativno orijentiranih poduzeća i organizacija, studenata i učenika, kao potencijalnih budućih zaposlenika, te istraživača u razvojnim odjelima poduzeća i istraživača-mentora u visokoobrazovnim institucijama.

Burza poduzećima omogućava unos konkretnih zadataka i problema s kojima se susreću u poslovanju u online bazu, a studentima prijavljivanje na te zadatke koje potom rješavaju i mogu oblikovati u seminarski i završni rad ili praksu uz pomoć mentora na fakultetima. Burza je dvojezična te besplatna i dostupna svima.

Projekt MARATON provodi se od prosinca 2013. do lipnja 2015., a nastao je kao odgovor na prepreke u procesima inoviranja, postizanja veće dodane vrijednosti te jačanja konkurentnosti poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji.

Ukupna vrijednost projekta je 359.477,83 eura. Uz ZRS Bistra Ptuj i Sveučilište u Zagrebu, partneri na projektu MARATON su TehnoCenter Univerze v Mariboru d.o.o., Tehnološki center za električne stroje TECES, Razvojni center Murska Sobota, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o., Zagorska razvojna agencija d.o.o. i Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o.

Komentari