Varaždin domaćin prvog seminara o korištenju e-fakturiranja u poslovanju

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.02.2014. 11:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Web servis Moj-eRačun, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira E-Račun Akademije na kojima će gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike upoznati s korištenjem e-fakturiranja.

Riječ je o postupku slanja računa putem e-pošte uz korištenje elektronskog potpisa, koji u potpunosti zamjenjuje slanje faktura poštom. Naime, takav oblik fakturiranja nužan je za sve one koji svoje poslovanje misle preseliti i na tržišta Europske unije, budući da bi do 2020. godine e-fakturiranje trebalo biti dominantan način fakturiranja.

Ovakav način poslovanja još je relativno nepoznat u Hrvatskoj, iako je lako dostupan već nekoliko godina. Izlaskom na europsko tržište, gdje je do 2014. godine broj korisnika e-fakturiranja višestruko porastao, i hrvatski poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici trebat će usvojiti ovaj način poslovanja.

Usluga e-fakturiranja omogućuje korisnicima elektroničku razmjenu primarno računa, ali i opomena te odobrenja, dok će u budućnosti biti i virtualni prostor za razmjenu i spremanje drugih dokumenata između dobavljača i kupaca.

Korištenje Moj-eRačuna u poslovanju na domaćem i inozemnom tržištu bit će predstavljeno na E-Račun Akademiji, seminaru koji će se u narednim mjesecima održati u svim hrvatskim regijama. Prva E-Račun Akademija, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, održat će se u Varaždinu 19. veljače u prostorima HGK na adresi Ulica Petra Preradovića 17/II. Informacije o načinu i mjestu prijave za sudjelovanje na E-Račun Akademiji dostupne su na www.moj-eracun.hr.

Komentari