Barokne večeri: Nastup ansambla Antiphonus u HNK Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.09.2013. 08:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Varaždinske barokne večeri nastavljaju se danas međunarodnim znanstvenim skupom i koncertom u povodu 200. godišnjice smrti skladatelja Ivana Krstitelja Vanhala, koji će se održati u varaždinskoj Glazbenoj školi.

Znanstveni skup počinje u 10 sati, a koncert baroknog ansambla Aestas musica, pod umjetničkim vodstvom Andreasa Helma, počet će u 18 sati.

>> Znanstveni skup o skladatelju J. K. Vanhalu u Glazbenoj školi

U sklopu Baroknih večeri danas će u Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, s početkom u 20 sati, nastupiti ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija.

Članovi ansambla Antiphonus iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Od osnutka 2008. godine, ansambl je nastupao na Glazbenim večerima u sv. Donatu, Ljetnom festivalu u Rovinju, Dobronićevim večerima u Jelsi, Festivalu Baromus u Rovinju, sezoni komornih i vokalnih koncerata u Rijeci i Zagrebu, a osim niza samostalnih koncerata, snimio je i tri programa za Hrvatsku radioteleviziju. Ansambl redovito nastupa na koncertima diljem Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Od pratećih programa, u Salonu palače Sermage do 27.listopada može se razgledati izložba slika Vande Tudja-Strahonja "Ispis novog trajanja". U Galeriji Kovačić - Macolić otvorena je izložba Bogdana Čobala (Slovenija) pod nazivom "Kozmologija boje".

U palači Herzer je do 20. studenog otvorena dokumentarna multimedijska izložba "Vjera, ufanje, ljubav", dok se u galeriji Zlati ajngel može razgledati dokumentarna foto izložba o Sergeju Rahmanjinovu u povodu 140. obljetnice rođenja ovog znamenitog ruskog kompozitora i pijanističkog virtuoza.

U galeriji Stančić je do 6. listopada otvorena izložba slika pod nazivom "Dah Sibira na Baroknim večerima". Riječ je o izložbi petero sibirskih umjetnika iz Krasnojarska: Ivana Korotova, Viktorije Rabzhaelove, Sergeja Forostovskija, Larise Golec i Larise Buykove.

Komentari