CTK Varaždin i KUD Ježek na susretu tamburaških orkestara i sastava

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.07.2013. 13:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, objavio je popis izabranih sudionika za 20. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na susretu, koji će se održati 5. listopada 2013. godine u Dvorani "Preporod" u Dugom Selu, nastupit će četrnaest orkestara i sastava, a Varaždinska županija imat će dva predstavnika - Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški sastav KUD-a "Ježek" iz Beretinca.

Osim njih, nastupit će i Tamburaški orkestar KUD-a "Sv. Juraj" iz Draganića, Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan, Tamburaški orkestar KUD-a "Gaj" iz Zagreba, Tamburaški orkestar KUU "Zvon" iz Male Subotice, Županijski tamburaški orkestar "Stjepan Bujan-Stipić" iz Čakovca, Tamburaški orkestar "Ferdo Livadić" iz Samobora, Tamburaški orkestar HPD-a "Rodoljub" iz Virovitice, Tamburaški orkestar KUD-a "Tamburica" iz Starog Petrovog Sela, Tamburaški sastav KUD-a "Laz", Tamburaški sastav KUD-a "Preporod" Dugo Selo, KUD „Stari graničar“ Cirkvena i Tamburaši iz Cirkulan, Slovenija, kao gosti susreta.

Na susretu će nastupiti oko 300 tamburaša, a tom će se prilikom ujedno obilježiti i 65. obljetnica Hrvatskog sabora kulture.

Komentari