Dani sporta, zabave i kulture - Višnjica 2011.

Objavljeno: 29.07.2011. 10:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U Višnjici će se u subotu, 30. srpnja, održati likovna stvaraonica koja nosi ime Ruže Klein Meštrović, samozatajne likovne umjetnice rođene u Višnjici 1881. godine, prve žene velikana hrvatskog i svjetskog kiparstva Ivana Meštrovića.

Živeći u sjeni svog supruga , Ruža je razvijala svoj likovni talent i stvarala djela koja je nakon rastave izlagala u Parizu, Barceloni i drugim europskim gradovima. Od nedavno, na izložbi postavljenoj u studiju Josip Račić zagrebačke Moderne galerije, s njenim je radom upoznata i hrvatska javnost. I danas, promatrajući njena i djela njenog supruga, kipara Ivana Meštrovića, postavlja se pitanje tko je koga ustvari inspirirao.

Njoj u spomen Višnjička udruga mladih unazad 4 godine organizira likovnu stvaraonicu koja nosi njeno ime. Ove će se  godine, pod vodstvom profesora Davora Petaka, u Višnjici okupiti 18 likovnih umjetnika  koji će tijekom subote na  slikarska platna prenositi neiscrpne višnjičke motive.

Likovna stavraonica održat će se u okviru manifestacije Dani sporta, zabave i kulture – Višnjica 2011. čija će se glavnina događanja odvijati od 5. do 7. kolovoza. U tom vremenu održat će se tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir Stjepan Križanec, proslava 60  godina vatrogastva u Višnjici, košarkaški hakl turnir, kulturno – zabavni program Višnjica se predstavlja te bogat zabavni program.

Glavni organizator Manifestacije je Višnjička udruga mladih, glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava, a potporu organizaciji daju Turistička zajednica Sjeverno Zagorje, Turističko društvo grada Lepoglave, Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, Udruga za sportsku rekreaciju Sport za sve Višnjica i Kuburaška udruga Prva kubura Višnjica.

Manifestacija Dani sporta, zabave i kulture – Višnjica 2011. sadržajno je vezana za Festival mladih magNUM.

Komentari