Galovićeva jesen: U Ludbreg stižu pjesnici iz zemlje i inozemstva

Objavljeno: 17.10.2015. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: GJ

Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Grad Koprivnica organiziraju od 15. do 24. listopada 22. izdanje Međunarodnog festivala književnosti “Galovićeva jesen“. Program se odvijati u Koprivnici, Peterancu, Hlebinama, Đurđevcu i Ludbregu...

Međunarodni festival književnosti „Galovićeva jesen“ održava se tradicionalno od 1994. godine u čast Frana Galovića, najvećeg podravskog pjesnika. Tijekom godina „Galovićeva jesen“ izrasla je u snažni kulturni brend, a 2011. godine prerasla je u međunarodni festival književnosti.

Ove godine u sklopu programa gostuju pjesnici iz inozemstva i Hrvatske: Elka Nyagolova (Bugarska), Bronislava Wolkova (Češka), Tanja Žitkova (Latvija), Tatjana Džuba i Viktor Melnik (Ukrajina), Natalija Vorobjova Hržnić (Rusija/ Hrvatska), Ružica Cindori iz Ludbrega, Davor Grgurić, Tuga Tarle, Đuro Vidmarović i Igor Žic.

Program u Ludbregu pod nazivom volonteri čitaju bit će održan u petak, 23. listopada s početkom u 17 sati u parku ispred škole, a glazbeno-poetska večer Poezija u centru svijeta počinje u 18 sati u svečanoj dorani Batthyany.

Sudjeluju pjesnici iz inozemstva i Hrvatske, glazbenici Marko Prepelić, prof. sa gostima.

Komentari