Književno sijelo Ivanečkog pjesničkog kruga okupilo 20-tak autora

Objavljeno: 24.10.2015. 19:05

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:33

Foto: IPK

Članovi Ivanečkog pjesničkog kruga u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice “Gustav Krklec” priredili su književnu večer na kojoj je sudjelovalo 20-tak pjesnika iz Varaždinske i Međimurske županije...

Podsjećamo, osnivač Ivanečkog pjesničkog kruga, (riječ je o neformalnoj pjesničkoj organizaciji koja nema predsjednika ili pak tajnika...) je pjesnik, književnik, novinar, fotograf, planinar, sportaš..., Franjo Hrg. Ove je godine susret Gradskoj knjižnici oduševio Ivančane s tim pjesničkim sjelom.


Pjesnike iz Ivanca i goste iz Varaždina pozdravila je ravnateljica knjižnice Marina Grudenić, a ulogu moderatora povjerila je dugogodišnjoj djelatnici Knižnice i čitaonice "Gustav Krklec", Vesni Matišić.



U svim pjesničkim nastupima tijekom programa spominjano je ime pokojnog Franje Hrga, koji je ovu manifestaciju i osmislio. U prepunoj čitaonici između ostalih su recitirali Ivo Posavec, Veronika Štefanko ,Kristina Mojzeš-Lančić, Ljiljana Vuglač, Darko Foder, Anica Bukovec, Vinko Slivar, Josip Kraš i Draženka Bakšaj.

Od Varaždinaca, svojim su recitalom oduševili Ivanečke ljubitelje poezije Željko Krobot, Ivica Jembrih Dragutin Pakšec i Milan Janjetović.

Komentari