Lepoglavska čipka osvojila i Bol na Braču

Objavljeno: 28.07.2011. 18:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: lepoglava.net

Na Bolu na Braču proteklog je tjedna jedna od glavnih atrakcija bila lepoglavska čipka koja se zajedno s predstavnicima Agro-turističkog klastera predstavila na prigodnoj izložbu.

Izložbu "Lepoglavska čipka" otvorili su 14. srpnja u Galeriji Doma kulture u Bolu, zajedno domaćini i gosti - uz dobrodošlicu ravnateljice Centra za kulturu Ivane Bošković Ivičić i načelnika općine Bol, o Lepoglavi je govorio Mirko Varović, direktor Festivala čipke koji se već 15. godinu održava u Lepoglavi, a o samoj čipki i čipkarstvu govorila je Karmen Šoštarić, upraviteljica Zadruge "Lepoglavska čipka".

U Bolu je zajedno s izložbom predstavljana ponuda članova Agro-turističkog klastera Lepoglava, od kojih je sve turiste najviše oduševilo Kupinovo vino i razni likeri rađeni u Lepoglavi.

Osim spomenutog, svi su prolaznici i drugi posjetitelji mogli vidjeti i lepoglavsku čipku te suvenire i nakit od lepoglavske čipke, poludragi kamen ahat, umjetnička djela kipara Dragutina Jamnića, uporabne predmete od komušine (cekeri) te od rogoza (logožari) napravljeni od prirodnih materijala ručnom izradom na posebnom tradicijskom alatu.

Radno ljeto za promociju Lepoglave neće stati na Braču već će se od 12. do 14.08. održavati i u Biogradu na Moru.

Izvor i foto: lepoglava.net

Komentari