Ljeto u Varaždinu: U srijedu glazbeno - poetska večer u Atriju Starog grada

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.07.2013. 10:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

​U sklopu Ljeta u Varaždinu, u srijedu, 10. srpnja u Atriju Starog grada u 20:30 sati održat će se glazbeno - poetska večer (Petrarca/Bach) gdje će se ugostiti Emmanuelle Cordoliani iz Francuske.

Emmanuelle Cordoliani diplomirala je na pariškom konzervatoriju National Supérieur d'Art Dramatique 1998., a kasnije studira na Nomade institutu za režiju.

Kao dramska spisateljica i redateljica upoznala je mnoge renomirane umjetnike u rijetkim ili atipičnim projektima: Natalie Dessay (Pelléas et Mélisande), Lambert Wilson (Schumann-Clara-Brahms), pijanist Eric Lesage (Les très longues fiançailles Robert de et Clara Schumann), Nicolau de Figueiredo (Alcina), Kenneth Weiss (Athalie), Patrick Ayrton (Komična povijest Don Quijota) ...

Redoviti je gost Festivala Aix en Provence, L'Empéri, Bacha Combra illes i Sevicq Brežice. Imala je priliku da nastavi kreativni rad u društvu instrumentalista, i kao dramski pisac i kao izvođač. Od rujna 2002. predaje lirsku umjetnost na pariškom CNSM. Osnivačica je La bibliothèque est en feu.

Emmanuelle radi za l 'Ensemble InterComptemorain od 2005., stvarajući za mladu publiku verzije djela kao što su Pierre Boulez 'Ritual or Stravinsky's Rite of Spring.

Njezini nadolazeći operni projekti su Le Postillon de Lonjumeau, Fortunio,Diary of one who disappeared...

Varoujan Doneyan stekao je svoju umjetničku diplomu moderne interpretacije violine na poznatom Nacionalnom konzervatoriju u Parizu tijekom 2007. kao student prof. Borisa Garlitskyja.

Nastavio je studij u Freiburgu u klasi Rainera Kussmaula. Trenutno studira u Bruxellesu na Kraljevskom konzervatoriju u klasi Mire Glodenau.

Član je eksperimentalnog ansambla Quator Maeterlinck i kao gost konc ertira sa istaknutim ansamblima poput Baroknog ansambla Freiburg Le Cercle de I'Harmonie, Le Poème Harmonique and B'Rock.

Komentari