Nastup kolumbijskih i izraelskih umjetnika na Svjetskim umjetničkim igrama

Objavljeno: 03.07.2013. 17:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

U sklopu Svjetskih umjetničkih igara koje se održavaju u Ludbregu, u utorak, 2. srpnja je u parku dvorca Batthyany finska umjetnica Asta Salminen "obukla" drveće, dok se pak Kolumbijac Ser Jimenez predstavio na Trgu Svetog Trojstva.

Ovaj je umjetnik inače i predsjednik nacionalnog odbora World art games u Kolumbiji, a njegovi su radovi već bili predstavljeni u mnogim zemljama svijeta. U Gradskoj vijećnici Ziaul Karim održao je predavanje o umjetnosti u Bangladešu.

Program je završen predstavljanjem umjetnice također iz Bangladeša, Laile Sharmeen koja je posjetitelje podsjetila na važnost prirode u našem životu.

Današnji program manifestacije Svjetskih umjetničkih igara započinje u 19 sati kada će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Mladen Kerstner" održati predavanje o "Modernoj arhitekturi i dizajnu u Kolumbiji". Predavanje će održati Gustavo Hernandez Orozco.

U 19:30 sati Luz Angela Florez Puerta iz Kolumbije u dvorcu Batthyany prezentirati će svoj rad zanimljivom video prezentacijom, a izraelska umjetnica Tamar Epstein će u 20 sati u atriju dvorca Batthyany izvesti program pod nazivom "Creating realiti through Art".

Program završava performansom kolumbijskog umjetnika Sergia Jimmeneza na Trgu sv. Trojstva u 20:30 sati.

Komentari