Počinje Motovun film festival i nudi 5983 minute filma

Piše: evz/vlm

Objavljeno: 25.07.2011. 16:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: infocroatia.com

U glavnom programu ukupno je 28 filmova, od malih nezavisnih poslastica poput meksičke „Marthe“ ili njemačke „Žetve“ do novih filmova najvećih imena nezavisnog filma poput Bele Tarra, Skolimowskog i braće Dardenne.

Trinaesto izdanje Motovun film festivala, usprkos slaboj financijskoj situaciji, i ove godine ima što pokazati. U glavnom programu ukupno je 28 filmova, od malih nezavisnih poslastica poput meksičke Marthe ili njemačke Žetve do novih filmova najvećih imena nezavisnog filma poput Bele Tarra, Skolimowskog i braće Dardenne.

Vrlo je atraktivan i program Made in Ireland, koji donosi pregled najsvježijih naslova iz te plodne kinematografije, a Motovunu je ove godine donio i velik broj gostiju.

Počasni retrospektivni termini rezervirani su za potpunog genijalca i majstora provokacije Ulricha Seidla, austrijskog redatelja koji će ove godine u Motovunu primiti nagradu Maverick. Tu je i selekcija kratkih filmova, koja ove godine sadrži 24 naslova, te još desetak posebnih projekcija različitih gostiju.

Ne zaboravimo ni jubilarnu, tisućitu festivalsku projekciju – Pinu 3D redatelja Wima Wendersa, koja simbolički zaokružuje put od nijemog crno-bijelog filma Akija Kaurismakija, kojim je 1999. počelo motovunsko putovanje, do novih trendova koji se polako uvlače i u svijet art festivala.

Ne računajući paralelne projekcije u Rijeci te one naknadne u Zagrebu, motovunska ekipa izračunala je da u ovoj godini publika ima prilike uživati u čak 5983 minute filmskog programa!

Komentari