U galeriji Kovačić-Macolić otvorena izložba "Kozmologija boje"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.09.2013. 20:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U ponedjeljak, 23. rujna u varaždinskoj galeriji Kovačić-Macolić svečano je otvorena izložba likovnih ostvarenja slovenskog slikara Bogdana Čobala.

Postavljanje izložbe pod nazivom "Kozmologija boje", kao popratnog programa Varaždinskih baroknih večeri u okviru Slovenskog dana, organiziralo je Slovensko kulturno društvo Nagelj Varaždin na inicijativu mariborske Varaždinke Dunje Pavelić Bezjak i uz pomoć vlasnika galerije.

Mariborski akademski slikar Bogdan Čobal u atraktivnom se galerijskom prostoru u Gajevoj ulici predstavio varaždinskoj likovnoj publici s nekoliko desetaka umjetničkih ostvarenja. Rođen je 1942. godine, a 1967. je diplomirao na ljubljanskoj likovnoj akademiji, ostvarivši potom pedagošku i profesorsku karijeru.

Kako je prilikom otvorenja naglasila predsjednica Vijeća slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije i članica SKD-a Nagelj Barbara Antolić Vupora, za plodni likovni rad, u početku dobrim dijelom protkan originalnim poimanjem negdašnje industrijalizacije, a kasnije osebujnim poimanjem prostora, kako u odabiru motiva tako i samim uređenjem izložbenog prostora, Bogdan Čobal sasvim je zasluženo primio brojna priznanja i nagrade.

Komentari