Varaždin “glumi“ u nizozemskom dječjem ratnom filmu "Kad je moj otac postao grm"

Objavljeno: 22.10.2015. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Centar Varaždina ovih dana poslužit će kao velika  kulisa za snimanje nizozemsko – belgijsko - hrvatskog dječjeg filma "When my father became a bush", odnosno "Kad je moj otac postao grm", redateljice Nicole van Kilsdonk...

Riječ je o dječjem avanturističkom filmu s ratnom tematikom koji se snima prema romanu za djecu i odrasle.  Naime, scenarij filma baziran je na istoimenoj knjizi nizozemske književnice Joke van Leeuwen, a projekt je dobio potporu Euroimagesa.       
   
Dio kadrova spomenutog filma sniman je tijekom rujna u Zagrebu te u mjestu Lipa, na obali rijeke Dobre u općini Generalski Stol. Koproducent filma s hrvatske strane je tvrtka Nukleus film, kojem je ovo druga suradnja s Lemming Filmom iz Nizozemske

Radnja filma čija je glavna junakinja djevojčica koja živi s ocem i bakom, odvija se u zemlji koja može biti bilo koja, doznajemo od producenta Siniše Juričića.

- Njena majka je bila prisiljena otići u jednu stranu zemlju, tako da djevojčica živi s ocem koji je slastičar i peče torte kojima njegova kćerka daje imena. Sve je bilo idilično do dana kad djevojčica odlazi u školu i tamo zatiče vojnike. Vrativši se kući, nalazi i svog oca u maskirnoj odori, na kojoj su i grančice te je on podsjeća na grm... – rekao je Juričić za eVaraždin.

Snimanje će se odvijati u samom centru Varaždina na dijelovima Draškovićeve ulice, Školske ulice, Uršulinske ulice, Padovčeve ulice, ulice S. S. Kranjčevića i šetalište J.J. Strossmayera (Stari grad), za potrebe snimanja filma nalazit će se vozila s tehničkom opremom za snimanje filma te mnogobrojna glumačka, snimateljska i tehnička ekipa.

Jednu od sporednih uloga u tom će filmu glumiti i poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš. U Varaždinu će kadrovi filma "Kad je moj otac postao grm" biti snimani u petak, a filmska ekipa od subote do ponedjeljka boravit će u dvorcu Maruševec.

Komentari