Varaždin: U mjesecu hrvatske knjige izložbe i književne večeri s popularnim piscima

Objavljeno: 16.10.2015. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: GKV

Varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica ''Metel Ožegović'' Varaždin je za ovogodišnju manifestaciju “Mjesec hrvatske knjige“ spremila niz programa od kojih će se pet održati na odjelu za odrasle...

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro, a održava se od 15. listopada do 15. studenoga.

Ovogodišnji program Gradska knjižnica i čitaonice će proteći u predstavljanju publici najzanimljivijih autora. tako u Varaždin 22. listopada stiže romanopisac Zvonimir Majdak sa svojom novom knjigom.

- U ovoj prigodi u prostoru Gradske knjižnice izložit ćemo sva njegova objavljena djela. osim za odrasle, pripremljen je i bogat program za najmlađe čitatelje u kojem sudjeluju književnici Hrvoje Kovačević i Sanja Pilić. Također, predstavit ćemo i 6 novih slikovnica u sklopu akcije „Jak kao Jakov“ – ističe Mario Šoštarić, ravnatelj Gradske knjižnice.

Ova ustanova će i ove godine osigurati besplatan upis za 10 učenika iz svih varaždinskih srednjih škola, a isto očekuje i sve učenike prvih razreda osnovnih škola.

Ovogodišnji programi Varaždinske Gradska knjižnice i čitaonice ''Metel Ožegović'' realizirani su u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Varaždinu.

Detaljnije o događanjima pročitajte u Programskoj knjižici.    

Komentari