Varaždinske barokne večeri danas u Trakošćanu i Franjevačkoj crkvi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.09.2013. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: vbv.hr

U Viteškoj dvorani dvorca Trakošćan danas u 11 sati održat će se "Koncert uz baroknu kavu".

Tradicija održavanja koncerata na Varaždinskim baroknim večerima uz "baroknu kavu" nastavlja se nastupom baroknog violinista Jorgea Jimeneza i čembalista Pavla Mašića, koji će izvesti program pod nazivom "Destination: St. Petersburg".

Na programu Baroknih večeri danas će se naći i koncert Zbora ruske patrijaršije (The Russian Patriarchate Choir), predvođenog dirigentom Anatolyjem Grindenkom, koji će se održati u Franjevačkoj crkvi u Varaždinu s početkom u 20 sati.

Zbor moskovske ruske patrijaršije osnovao je Anatolij Grindenko 1983. u Trojstvu Lavre svetog Sergiusa, jednog od najvažnijih ruskih samostana u blizini Moskve. Zbor se, prema tradiciji, sastoji od 12 do 13 članova s dirigentom. Osim što izvode u Rusiji, gdje zapravo djeluju kao crkveni zbor, i izvan nje, pjevači su posvećeni istraživanju repertoara za muške glasove.

U Križevcima će danas u Grkokatoličkoj katedrali, s početkom u 19 sati nastupiti ansambl Musica Antiqua Russica, a od pratećih programa Baroknih večeri u Varaždinu se, između ostalog, može razgledati Međunarodna izložba cvijeća u Starom gradu.

Komentari