Završio natječaj MUGI, slijede izložbe mladih kreativaca

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.07.2013. 16:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Selekcijom radova završen je MUGI - natječaj je za dvodimenzionalne vizualne radove mladih neafirmiranih umjetnika i budućih umjetnika.

Natječaj je organizirala udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s Gradom Varaždinom, Galerijskim centrom Varaždin i Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb.

Predstavnici ovih institucija ujedno su bili i selektori pristiglih radova - Darko Sačić, akademski slikar i voditelj Odsjeka za kulturu, sport i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Ivan Mesek, akademski slikar i ravnatelj Galerijskog centra Varaždin te Nada Beroš, povjesničarka umjetnosti i muzejska savjetnica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Selektori su odlučili da će se održati četiri serije izložbi počevši od 15. rujna. Na natječaju su prošli te će svoje radove u predvorju kina Galerija izložiti Martina Stipan (15) iz Varaždina, Mihael Bađun (16) iz Varaždina, Marina Šafarić (16) iz Nedelišća te tim Verteri (15) iz Srednje škole Krapina.

Tema natječaja bila je vezana uz film i filmsku umjetnost te su mladi kreativci na natječaj trebali prijaviti 5 do 10 radova na jednu od tema: Marilyn Monroe - ikona 20. stoljeća, Alfred Hitchcock - lik i djelo, film noir – atmosfera ili filmski plakat za SF film.

Najbolji će dobiti priliku da svoje radove izlože u Muzeju suvremene umjetnosti Zagrebu krajem siječnja 2014. godine, što je ujedno glavna nagrada, a tko ide u MSU, saznat će se otvaranju zadnje izložbe u prosincu.

Komentari