FOTO: Britanska novinarka uživala na rimskoj gozbi u Varaždinskim Toplicama

galerija-images/britanska novinarka karan rai u varazdinskim toplicama

Objavljeno: 24.09.2014. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Boris Gerić

Britanska novinarka Karan Rai boravila je proteklog vikenda na studijskom putovanju u kontinentalnom dijelu Hrvatske te je bila na pravoj rimskoj gozbi u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Kako bi popularizirali ponudu kontinentalnog turizma naše zemlje, Hrvatska turistička zajednica organizira studijska putovanja inozemnih predstavnika medija, novinara i blogera.

Takva putovanja obuhvaćaju turistički slabije razvijena područja, kontinentalnu Hrvatsku te nove turističke proizvode s ciljem povećanja turističkog prometa u pred i posezoni, a britanska novinarka Karan Rai posjetila je Tuheljske Toplice, Varaždinske Toplice, Varaždin, Sveti Martin na Muri i Štrigovu.Ideja jest da novinari u svojim medijima i blogovima objave tekstove o hrvatskim destinacijama i na taj način rade dodatnu promociju našem turizmu.

U Varaždinskim Toplicama, britanskoj novinarki pripremili su pravu rimsku gozbu. Djelatnici Hotela Minerva potrudili su se oko ambijenta, obukli toge te pripremili delicije kakve su se nekad jele kada su Varaždinske Toplice bile rimsko kupalište Aqua Iasae.

Željeli smo joj pokazati kako je to nekad bilo na ovim prostorima u doba Rimljana. Novinarka je bila oduševljena, a odjenula je i togu koju smo joj pripremili. Inače, ako to naši gosti žele, pripremamo ovakve i slične gozbe kako bismo i na taj način obogatili turističku ponudu našeg kraja –   poručili su iz Hotela Minerva.

Karan Rai dočekao je rimski car Konstantin s lijepim nimfama, a osim rimske gozbe, isprobala je rimsku masažu, vidjela rimske iskopine u centru Varaždinskih Toplica te posjetila Zavičajni muzej. Nakon Varaždinskih Toplica, posjetila je i grad Varaždin, a potom krenula u smjeru Svetog Martina na Muri i Štrigove. Kako je izgledala prava rimska gozba na kojoj je sudjelovala brtianska novinarka, pogledajte u fotogaleriji.

{gallery}britanska novinarka karan rai u varazdinskim toplicama{/gallery}

Komentari