U TehnoParku su od 2014.

U Tehnološkom parku uspješnu tvrtku vodi mladi bračni par Vladimir i Andrijana - evo njihove priče

Bili smo u posjeti Tehnološkom parku gdje smo razgovarali s mladim bračnim parom Vladimirom i Andrijanom Mrkelom, koji su ujedno i vlasnici uspješne Pixel Industry firme, te smo saznali kako su završili u Tehno parku i čime se točno bave.
Objavljeno: 02.11.2018. 16:56

Zadnja izmjena: 02.11.2018. 18:11

Foto: Dario Jurčević

Bili smo u posjeti Tehnološkom parku gdje smo razgovarali s mladim bračnim parom Vladimirom i Andrijanom Mrkelom, koji su ujedno i vlasnici uspješne Pixel Industry firme, te smo saznali kako su završili u Tehno parku i čime se točno bave.

U Tehnološkom parku još su od 2014., a privuklo ih je kaže bračni par Mrkela to što su nakon brojnih posjeta TehnoParku u sklopu FOI-ja na kojem su tada studirali, shvatili kako bi bilo super da se pronađu u takvoj vrsti zajednice. I evo, danas su još uvijek tamo, samo što ih u firmi više nije dvoje već šestero.

Pixel Industry se trenutno bavi user experience-om, osmišljavanjem, optimizacijom, dizajnom i developmentom. Rade na web aplikacijama, raznim web platformama i komercijalnim rješenjima. Također, kažu kako su počeli s premium temama (WordPress), te dizajnom, a onda su se počeli prebacivati na rad za klijente i na taj način rade već dvije godine. Međutim, kada je riječ o klijentima, prodaji i uslugama Mrkela kaže sljedeće:

- Što se tiče samih klijenata, mi u biti 100% izvozimo, imamo prakitčki klijente od zapadne obale SAD-a do Novog Zelanda, ali smo radili i za Kineze, Ruse i Europljane, pa čak i Bliski istok. Također, imamo recimo tu prednost da radimo online i većinom klijente ni ne vidimo. Što se tiče plaćanja, vani često prakticiramo depozit. Dakle, prije nego što krenemo raditi, klijenti moraju prije platiti za nekakvu fazu rada, kako bismo mi uopće započeli. Ne prođe svaki put, ali u Hrvatskoj nisam siguran da bi uopće prošlo – objašnjava Vladimir Mrkela.

"Sumnjamo da ćemo se uskoro maknuti"

Kada smo ih upitali za najuspješniji projekt, zajednički su kroz smijeh odgovorili: “Pa svi su na svoj način uspješni...“, a onda je Vladimir nastavio:

- Radili smo „Little Writer“, to je platforma za poticanje djece od 4 do 12 godina da pišu priče. Jedan od uspješnijih projekata bio je i naš „Tracking template“ koji je definitivno jedan od najprodavanijih, a imamo kupce od Kanade, Amerike, ma cijelog svijeta.

Za kraj su nam otkrili kako ne planiraju tako skoro otići iz Tehnološkog parka:

- Mi ovdje „rentamo“ ured, dosegli smo već komercijalnu cijenu, znači nema više privilegija, ali nam se jednostavno ovdje sviđa zbog zajednice i sumnjamo da ćemo se uskoro maknuti. Ovdje je puno firmi, družimo se, s dosta njih surađujemo i međusobno preporučujemo – zaključila je Andrijana Mrkela.

Komentari