'velika prednost'

Foto - Varaždinskim studentima prvima u Hrvatskoj predstavljena digitalna iksica

Objavljeno: 21.03.2024. 14:16

Zadnja izmjena: 21.03.2024. 14:18

Foto: Lidija Filipović

Studentski centar u Varaždinu prvi u Hrvatskoj studentima s aktiviranom elektroničkom osobnom iskaznicom i Certilia mobilelD aplikacijom nudi mogućnost identifikacije digitalnom iksicom u studentskom restoranu i digitalno potpisivanje e-Ugovora Student servisa.

Ove su usluge danas predstavili danas ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš te predstavnici Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), poslodavaca i studenata. Kako su tom prilikom pojasnili, digitalna studentska iskaznica studentima omogućava niz prednosti koje uključuju praktičnost, brz pristup informacijama i identifikaciju na mjestima kao što su studentski restorani, kampusi, sportski objekti i slično.

Student koji posjeduje digitalnu iksicu u svakom trenutku može pristupiti informacijama važnim za tijek studiranja, provjeriti svoj status s visokim učilištem, provjeriti status ostvarenih studentskih prava i u stvarnom vremenu pratiti potrošnju ostvarene subvencije.

-  Također, studenti ovim putem imaju mogućnost digitalnog potpisivanja dokumenata. To je velika prednost ne samo za studente nego i za poslodavce i profesore koja će uvelike pridonijeti kvalitetnijem funkcioniranju. Studenti više ne moraju hodati od šaltera do šaltera, sve mogu obaviti na jednom mjestu - rekao je Milijaš.

Studenti imaju priliku aktivirati svoju e-Osobnu na mobilnom kiosku Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) u razdoblju od 18. do 22. ožujka 2024., od 9 do 13 sati, u prostorijama Student servisa na adresi Ulica kralja Petra Krešimira IV. 42.

Komentari