doprinos zaštitarstvu

Gradu Varaždinu dodijeljeno priznanje za doprinos razvoju privatne zaštite u Hrvatskoj

Objavljeno: 29.04.2022. 15:35

Zadnja izmjena: 03.05.2022. 10:59

Foto: eVaraždin

Međunarodni kongres i obilježavanje 30 godina Hrvatskog ceha zaštitara održano je u srijedu u hotelu Westin u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komore.

U povodu obljetnice dodijeljena su priznanja za doprinos razvoju privatne zaštite u RH. Priznanje je dobio i Grad Varaždin, a preuzela ga je Marijana Cindrić, viša savjetnica u Upravnom odjelu za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina.

Predstavljena je također monografija Hrvatskog ceha zaštitara, kako je priopćilo Ravnateljstvo civilne zaštite. Predgovor za monografiju napisao je i ravnatelj dr. Damir Trut, u kojem je naglasio ulogu Hrvatskog ceha zaštitara kao strukovnog lidera u Republici Hrvatskoj koji je svojim dosadašnjim aktivnostima pridonio razvoju privatne zaštite i stvaranju percepcije o navedenoj struci kao djelatnosti od značaja za opću sigurnost u društvu.

Koordinator za poslove civilne zaštite Neven Karas naveo je da se područje rada privatne zaštite, u svijetu i u Republici Hrvatskoj, s primarno uslužne djelatnosti transformiralo u dominantno zaštitnu ulogu. Zbog toga djelatnost mora pratiti suvremenu tehnologiju u čemu je, kako je naveo Karas, Hrvatski ceh zaštitara pokazao veliki doprinos i zalaganje, pri čemu je oko sebe okupljao i dalje okuplja sve relevantne stručne partnere.

Komentari