problem u ludbregu

Hoće li Ludbreg napokon dobiti pedijatra? Evo što kažu iz Doma zdravlja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2021. 09:42

Zadnja izmjena: 24.11.2021. 09:43

U ludbreškom Domu zdravlja već 2.5 godine nema nositelja tima pedijatrijske ambulante i to nakon što je 2019.godine Štefanija Prepolec otišla u mirovinu. Danas u Ludbreg dolaze liječnici iz Čakovca, no to svakako nije prihvatljivo trajno rješenje.

Pitanje vezano uz ovu problematiku postala je i županijska vijećnica Kristina Mirčetić Petrin, a odgovor je dostavljen iz Doma zdravlja Varaždinske županije. Kako tamo stoji, jedna specijalistica pedijatrije zainteresirana je da preuzme rad u pedijatrijskoj ambulatni, no iskuljučivo kao privatna zdrastvena radnica.

- Kako domom zdravlja Varaždinske županije upravlja upravno vijeće, o predmetnom zahtjevu o mogućem izdvajanju pedijatrijske ambulante u Ludbregu iz sastava Doma zdravlja Varaždinske županije i davanju u zakup u privatnu praksu, raspravljat će i odlučivati Upravno vijeće Doma zdravlja - napisali su u odgvoru te dodaju kako će do odluke predijatrijsku zaštitu i dalje obavljati putem ugovora o suradnji s bolnicom u Čakovcu.

Ukoliko se pak ne ostvari ovaj scenarij, iz Doma zdravlja navode kako su trenutno 3 liječnice - zaposlenice Doma zdravlja trenutno nalaze na specijalističkom usavršavanju čiji se završetak očekuje 2023.godine. 

 

Komentari