dodjela nagrada

Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel postao novi Kuharski prvak države

Viceprvak je Antonio Bukvić iz koprivničkog restorana Katarza dok je broncu osvojio Tomislav Greganić iz zagrebačkog hotela Westin...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.04.2022. 08:41

Zadnja izmjena: 08.04.2022. 08:41

Zadnji natjecateljski dan manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva nam je donio imena najboljih chefova hrvatske natjecateljske gastro scene.

Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel osvojio je zlato u ukupnom poretku okuharskog djela natjecanja i tako postao novi Kuharski prvak države, viceprvak je Antonio Bukvić iz koprivničkog restorana Katarza dok je broncu osvojio Tomislav Greganić iz zagrebačkog hotela Westin.

Novi hrvatski predstavnik na prestižnom natjecanju Bocuse d'Or Europe bit će Tomislav Karamarko, koji je u vrlo napetom cjelodnevnom natjecanju kreirao jela dostojna svjetskog gastronomskog vrha. Njihove radove su uz članove sekcije kulinarskih suca HKS-a vrednovali i mentori oba tima, Josip Vrsaljko i Rudolf Štefan uz međunarodna pojačanja Alme Rekič, Ljubice Komlenić i Geanluce Tomasia. 

Svečanoj dodjeli medalja prisustvovali su predstavnici sponzora manifestacije i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je nagrađenim kuharima uputio riječi pohvale:

- Uvijek postoje oni koji žele biti najbolji u području u kojem djeluju, napraviti iskorak, čak pomicati granice. A kad govorimo o kuhanju, to ste danas vi - rekao je Stričak. 

Komentari