financijski al pari aglomeraciji

Foto - Krenula mega investicija, građani se pitaju hoće li biti gužvi, odgovor iznenađujuć

Jedino trenutno financijski usporedivo s ovom investicijom je aglomeracija Varaždin, na kojoj se radi već godinama, i to na prostoru koji je kudikamo veći. Međutim, unatoč neposrednom interesu javnosti, neke informacije iz iznenađujućeg razloga nismo uspjeli dobiti...
Objavljeno: 28.01.2024. 09:34

Zadnja izmjena: 28.01.2024. 10:17

Foto: Sebastijan Krehula / Radovi na novoj proizvodnoj liniji tvrtke Knauf Insulation / Stjepan Mršić, direktor i voditelj pogona Knauf Insulationa u Novom Marofu

Knauf Insulation, koji se nalazi pokraj novomarofske obilaznice, započeo je radove na investiciji vrijednoj 120 milijuna eura. Za dio glavne ceste od Varaždina do Novog Marofa zbog radova vrijedi privremena regulacija prometa, a javnost zanima o čemu se radi, naročito s obzirom na gužve koje se očekuju ponedjeljkom, tj. sutra. Ipak, za više informacija, unatoč telefonskim pozivima koje ovih dana primamo, morat će pričekati.

Direktora Stjepana Mršića uspjeli smo dobiti na telefon, međutim unatoč razumljivom interesu javnosti koji ovih dana postoji, od njega izjavu nismo uspjeli dobiti, i to iz jednog pomalo iznenađujućeg razloga.

- Subota i nedjelja je, slobodni su dani i doma sam te se ne bavim poslom. Tako da vas molim da me nazovete u ponedjeljak te ćemo onda razgovarati. Mogu dati izjavu u ponedjeljak kada budem radio – rekao nam je Mršić.

Na opetovanu zamolbu novinarke u subotu oko 11 sati, kako članak planiramo objaviti sutradan (u nedjelju) radi velikog interesa javnosti, radi regulacije prometa koja se može očekivati u ponedjeljak, te kako je riječ o tek osnovnim informacijama, Mršić je ostao pri svom.

Zbog predmetne investicije Knauf Insulation prošle godine posjetio je i premijer Andrej Plenković. Na slici: Direktor Stjepan Mršić i premijer Andrej Plenković

'Subotom i nedjeljom se ne radi'

- Sve okej, ali imajte razumjevanja da je subota i nedjelja i da se ne radi. Nije nikakav problem, u ponedjeljak ću vam dati informacije kada budem radio. Mislim da nije u redu da me zovete u subotu i pitate me nešto o tome jer ne radim. Slobodan mi je dan, imam pravo odmarati. U krajnjoj liniji fakat nije korektno – zaključio je.

Iako više informacija iz navedenih razloga nismo uspjeli dobiti, spomenimo nekoliko od ranije poznatih podataka.

Radovi se izvode i subotom, u ponedjeljak se očekuje posebna regulacija prometa

Usporedivo s najvećom županijskom investicijom

Investicija se odnosi na novu održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja, a proširenje će omogućiti tvornici da više nego udvostruči svoj godišnji proizvodni kapacitet za rješenja za uštedu energije, otvori više od 70 novih radnih mjesta u procesu i ojača svoju poziciju na europskom tržištu.

Riječ je o gotovo milijardu kuna vrijednosti, zbog čega se mijenjao i prostorni plan Varaždinske županije, kao i urbanistički i prostorni plan Grada Novog Marofa.  Radovi na ovoj ogromnoj investiciji izvode se i subotom, te je riječ o već desetljećima najjačoj ili jednoj od najjačih tvrtki na novomarofskom području koja višesmjenskim radom gotovo dvije stotine zaposlenih ostvaruje 83,7 milijuna eura prihoda ili više od pola milijarde kuna.

Jedino trenutno financijski usporedivo s ovom investicijom je aglomeracija Varaždin, na kojoj se radi već godinama, i to na prostoru koji je kudikamo veći.