dobri rezultati

TZ Varaždinske županije: Imamo 80 posto rasta noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Sve naše turističke zajednice bilježe porast noćenja, nastavlja se trend u kojem je više stranaca od domaćih gostiju, a Kuće za odmor i dalje bilježe konstantan rast prometa, stoji između ostalog u priopćenju za medije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2022. 13:42

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 14:03

Podaci sustava eVisitor o turističkom prometu u prvih pet mjeseci ove godine za područje Varaždinske županije pokazuju kako se nastavlja trend pozitivnih turističkih rezultata na našem području, ističu iz TZ Varaždinske županije.

Sve naše turističke zajednice bilježe porast noćenja, nastavlja se trend u kojem je više stranaca od domaćih gostiju, a Kuće za odmor i dalje bilježe konstantan rast prometa, stoji između ostalog u priopćenju za medije koje potpisuje direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ. Od ukupnog broja noćenja na području Varaždinske županije koji iznosi 57.277, rast domaćih gostiju je 52% u odnosu na prošlu godinu, dok je rast stranih gostiju čak 151% u odnosu na isto razdoblje lani.

- Uspoređujući razdoblje od siječnja, s početkom lipnja ostvarili smo rast noćenja od 79% u odnosu na isto razdoblje 2021., pa su tako ukupno ostvarena noćenja samo 6% manja od rezultata rekordne 2019. godine - podaci su iz sustava eVisitor. 

'Uspjeh nije slučajan'

- Do ovako dobrih rezultata došlo je zahvaljujući odličnoj suradnji svih dionika koji marljivo rade u restoranima, hotelima, kućama za odmor, ugostiteljstvu, OPG-ima, imanjima, turističkim zajednicama i općenito atraktivnim lokacijama koje naša Županija nudi. Uspjeh nije slučajan, a ovi brojevi pokazuju da smo na vrijeme prepoznali trendove koji su ukazivali da upravo ruralni dijelovi imaju velik potencijal jer sve veći broj turista želi iz prve ruke doživjeti način života kraja u koji dolaze - poručuju iz TZ Varaždinske županije.

Komentari