Još je nekoliko dana ostalo do 7. Trash Film Festivala!

Objavljeno: 11.09.2012. 08:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Trash

Ovaj vikend održava se 7. Trash Film Festival (14. i 15. ruja) koji je kao i svake godine posvećen filmašima entuzijastima, kreativcima koji vole razmišljati izvan okvira, obožavateljima glazbe 80-ih godina i pobornicima dobre zabave. Ove godine tema festivala je akcijski film. Pokrovitelji 7. Trash Film Festivala su Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina, a festival je dijelom financiran iz EU projekta City Volunteers u okviru IPA Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013.

7. TFF je skraćen na „recesijska“ dva dana, umjesto uobičajenih tri, ali to ni malo neće utjecati na kvalitetu programa koji vas u petak, 14. rujna i subotu, 15. rujna, očekuje na uobičajenom mjestu, u Multimedijalnom centru KULT u Aninoj ulici u Varaždinu.

Za sve trashere i one koji se tako osjećaju pripremljen je uistinu bogat glazbeni i popratni program te vrlo kvalitetni filmski program.

Na natječaj je stigao 41 film iz svih krajeva svijeta tako da je selektor Slobodan Runjak imao zaista težak zadatak odabrati 25 najkvalitetnijih koji će biti prikazani u službenom programu festivala.

Nakon mnogo neprospavanih noći, selektor je odabrao filmove filmaša iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Italije, Švicarske, Španjolske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih američkih država koji će se boriti za četiri „Zlatne motorke“ koje dodijeluje stručni žiri te jednu koju dodijeluje vjerna festivalska publika.

„Zlatne motorke“ u kategorijama borilačkog, SF, horror i akcijskog filma ove će godine dodijeliti stručni žiri kojeg čine redateljica Irena Škorić, autorica hvaljenog filma 7sex7, redatelj Ivan Goran Vitez, inače Varaždinec u egzilu i autor Šume Summarum koja je oduševila hrvatske ljubitelje filma prošle godine te Stojan Matavulj, legendarni glumac varaždinskog HNK koji se proslavio glavnom ulogom u sitcomu Zakon.

A nakon što trasheri pogledaju filmove, u večernjim satima očekuju ih i odlični koncerti koji će, u skladu s temom festivala, ove godine biti akcijski, odnosno rockerski. 

U petak će nastupiti bjelovarski alternative rock bend „Them Moose Rush“, kućni bend festivala „Fakin' Lajsne“ i kao zvijezde večeri zagrebački AC/DC tribute bend „Problem Child“.

U subotu pak trashere očekuju koncerti austrijskog alpencore metal benda „tuXedo“ te specijalni nastup varaždinskog groove metal benda „cOld Snap“.

Nastupiti će i bend „Kein Engel“, bjelovarski bend koji izvrsno izvodi najveće hitove kultnog njemačkog benda „Rammstein“.

Kao popratni sadržaj festivala, biti će održano i jedno predavanje. Ovogodišnji gost-predavač je Davor Horvatić, docent na Fizičkom odsjeku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji će održati predavanje na temu “Atomske bombe ili stvarni Dr. Strangelove”.

Dovoljno je reći da se doktor Horvatić usavršavao na Institutu za teorijsku fiziku u Grazu u Austriji, a glavno područje njegovog istraživanja je kvantna kromodinamika, odnosno teorija jake sile na konačnim temperaturama i gustoći materije.

Pored toga bavi se i fizikom kritičnih fenomena, koja ima veliku važnost u modernoj ekonomiji, fiziologiji i seizmologiji.

U slobodno vrijeme drži popularna predavanja, tako da je čest gost na Festivalu znanosti, Istrakonu, Sferakonu, Rikonu i Hoykinoj Fotosofiji.

Komentari