Danas audicija za mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.09.2012. 09:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

U Areni Varaždin 16. listopada bit će izveden glazbeno scenski spektakl, raskošni biblijsko -povijesni mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova. Za njegovu izvedbu bit će angažirane „domaće snage“, glumci sa ili bez iskustva...

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, za koji je glazbu napisao jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, Andrew Lloyd Webber a tekst Tim Rice, poznat po scenariju za Disneyev animirani film Kralj lavova.

Ovaj je mjuzikl na Broadwayu do danas izveden više od 1000 puta. Josip i kričave boje biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kričavim bojama šarenih glazbenih stilova. Priča je to o mladiću po imenu Josip koji je živio u Kanaanskoj zemlji, bio je 11. sin i miljenik svog oca Jakova pa su ga zbog toga njegova braća prezirala, te su ga na kraju prodali u ropstvo.

Redatelj mjuzikla je Richard Montez, utemeljitelj i direktor Međunarodnog kazališta CornerstoneArts. Glumom se profesionalno bavio 15 godina, a između ostaloga bio je pjevač, plesač i koreograf u Disneylandu. Producirao je i režirao drame i mjuzikle u 67 zemalja svijeta.

Međunarodno kazalište CornerstoneArts specifično je po tome što se u gradovima u kojima se postavljaju predstave angažiraju domaće glumačke snage, ali i ljudi koji nisu nikad imali veze s kazalištem, kako bi i neafirmirani glumci dobili priliku sudjelovati u jednom takvom velikom projektu.

Tako će i za mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova koji će biti postavljen u Varaždinu biti angažirani domaći glumci, sa ili bez iskustva, koji će biti odabrani na posebnoj audiciji i koji će mjesec dana na mjuziklu raditi s poznatim redateljem.

16. listopada u Areni Varaždin mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova biti će izveden u 3 termina – u 10, 14 te u 19.30 sati, s time da će prva dva termina biti rezervirana za učenike osnovnih i srednjih škola iz sjeverozapadne Hrvatske.

Dakle, pozivaju se svi koji vole glumiti, pjevati, plesati ili žele na bilo koji drugi način sudjelovati u ovom velikom scenskom spektaklu da dođu u ponedjeljak, 10. rujna u 17 sati na audiciju koja će biti održana u Areni Varaždin. Više informacija može se dobiti na: [email protected] ili pak na broj mobitela: 092 217 4304.

Komentari