Dani ludbreške Svete Nedjelje: Bogat hodočasnički vikend u Ludbregu

Objavljeno: 02.09.2014. 09:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

U subotu, 30. kolovoza u Ludbreg su hodočastili mladi Varaždinske biskupije.

Susret mladih započeo je svetom misom koju je predvodio biskup Mrzljak, a zatim je uslijedio križni put, kateheza te klanjanje pred relikvijom Krvi Kristove u župnoj crkvi. Cjelodnevno druženje završilo je zajedničkom pjesmom u sklopu Festivala duhovne pjesme Duga 2014.

Kao i prošle godine, koncert je održao veliki festivalski zbor u kojem su bili članovi zborova Leticia iz Rasinje, Ihtis Veliki Bukovec, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Katedralni zbor Varaždin i domaćin i organizator ovog popularnog festivala Trinitas Ludbreg. Festivalski bend činili su Željko Martinković, vlč. Tihomir Kosec, Stjepan Habunek i Jurica Bengeri. Zborom je dirigirala Sofija Cingula.

U sklopu višednevnog programa svečanosti u čast Predragocjene Krvi Kristove u svetištu u Ludbregu u nedjelju 31. kolovoza održano je hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i molitvenih skupina Varaždinske biskupije.

Istog dana u večernjim satima kod Zavjetne kapele održan je tradicionalni susret pjevačkih zborova. Uz domaćine, Župni zbor Presvetog Trojstva, nastupili su zborovi župa Svetog Franje Asiškog iz Velikog Bukovca, Svetog Jurja iz Svetog Đurđa, Sveta Tri kralja iz Svibovca, Svete Marije Magdalene iz Ivanca i Svetog Josipa iz Varaždina (Banfica).

Komentari