FOTO Ovako to rade naši dečki - Moda u Varaždinu iz muške perspektive

Piše: Lorena Kos

Objavljeno: 29.10.2015. 19:40

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:34

Nakon što je prošlotjedni članak o najbolje odjevenim Varaždinkama izazvao veliku pozornost varaždinske javnosti (priznajte, i vi ste ga pročitali), ovaj put vam donosimo popis najbolje odjevenih Varaždinaca.

Iako je muška moda u Varaždinu (nažalost) u velikoj sjeni one ženske, na našoj društvenoj i političkoj sceni ipak postoje muškarci koji dokazuju kako i muški rod itekako može imati stila.

Varaždinski Top Model
Varaždinski model u usponu, Martin Košćak, ogledni je primjer kako se mladost nosi sa stilom. Iako je na modnim pistama sređen „tip top“, u svakodnevnom ga životu možemo vidjeti u casual odjevnim kombinacijama u kojima odaje dojam kako ga moda i ne zanima previše. Tko zna, možda je to samo jedna od muških taktika zavođenja?

Varaždinski mister
Još jedan varaždinski model plijeni pažnju, kako svojim izgledom tako i modnim kombinacijama, diljem zemlje. On je Elio Dolenec, i iako ga se uglavnom može vidjeti na zagrebačkoj špici, s ponosom ga predstavljamo kao Varaždinca. Ako malo pronjuškate njegovim facebook profilom, shvatit ćete zašto smo ga uvrstili u naš izbor najbolje odjevenih Varaždinaca, a čuli smo da je nedavno sudjelovao i na jednom hrvatskom izboru za Miss i Mistera. Čime god da se bavio, uvjereni smo kako će zadiviti žensku publiku, zar ne, cure?

Dokaz da je crna uvijek nepogrešivi odabir

Kad bi Varaždince upitali kojim bi riječima opisali Kristijana Petrovića, sigurni smo kako bi većina njih odgovorala „uvijek je u crnom“. I nebi pogriješili. Veselo lice lokalnog voditelja, Kristijana Petrovića uvijek je popraćeno crnim modnim kombinacijama kojima Kiki dokazuje kako je crna boja vječni klasik. Očito se i on pridržava zlatnog pravila poznate Coco Chanel kako svatko u ormaru mora imati jednu malu crnu haljinicu. Ili u ovom slučaju, košuljicu.

Politička elegancija na muški način

I dok smo Nataliju Martinčević opisali kao jednu od bolje odjevenih varaždinskih političarki, njeno mjesto na popisu muškaraca zauzeo je šef varaždinskog HDZ-a, Damir Habijan. O njegovoj eleganciji i dobrom modnom ukusu pisali su već i neki nacionalni mediji, koji su naveli kako svaka njegova modna kombinacija odiše talijanskim štihom i elegancijom. Ženski dio naše redakcije slaže se, bio lijevi ili desni, ovaj dečko zaista jako dobro izgleda.

Lepoglavski kralj selfija
Ako je suditi prema našem sljedećem kandidatu, muškarci u Lepoglavi imaju stila i ne srame ga se pokazati. On je Mario Miler, dečko iz Lepoglave kojemu su glavni modni aduti crne oči i gusta brada, a koje vrlo rado ističe u gomili selfija u kojima cure mogu uživati na njegovoj facebook stranici . Odabrati njegove najbolje fotke zaista nije bio lak zadatak, no svakoj od njih može se zamijetiti Marijev veliki ukus za modu. Jesmo li u pravu, prosudite sami.

 

Nogometni dres zamijenio poslovnim odjelom
Jedno od poznatijih imena varaždinskog nogometa zasigurno je Samir Toplak, nekadašnji igrač Varteksa i njemačke Bundeslige, a danas trener nogometnog kluba Inter Zaprešića. Dok je većini muške javnosti poznat po dobrim sportskim rezultatima, ženska ga publika uglavnom pamti po upečatljivim plavim očima i sportskoj figuri. No Toplaku godine očito dobro stoje. Iako je nogometni dres zamijenio poslovnim izgledom, još uvijek može izmamiti koji ženski uzdah.

Komentari