I hlače postaju pametne: Mogu puštati glazbu, odbaciti poziv..

Piše: evz/24sata.hr

Objavljeno: 03.06.2015. 11:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

U suradnji s Levijem, Google želi kreirati cijelu liniju tekstilne odjeće koja bi bila prožeta gadgetima ili mogućnostima interakcije s gadgetima koje inače koristimo

Imamo pametne mobitele, pametne satove, pa narukvice, televizore... Svi nam gadgeti postaju smart, a čini se da stiže vrijeme da dobijemo i - pametne hlače.
Ideja pametne odjeće dakako nije nova, sjetimo se samo kultnog filma Povratak u budućnost i jakne Martyja Mcflya koja sama prilagođava veličinu i suši se. No, i više od 25 godina nakon tog filma odjeća i elektronika nisu se još spojile u nekom futurističkom smislu.
Ono što ipak ovu najavu za prvim pametnim hlačama čini relevantnijom jesu imena koja su uključena u projekt. Jer radi se o svemoćnom Googleu i slavnoj liniji traperica - Leviju, prenosi Business Insider.
Google želi kreirati cijelu liniju tekstilne odjeće koja bi bila prožeta gadgetima ili mogućnostima interakcije s gadgetima koje inače koristimo. Tako bismo na primjer mogli odbaciti poziv bez da se hvatamo za mobitel u džepu. Ili da pritiskom na odjeću možemo puštati glazbu na mobitelu, ili pojačavati i stišavati ton.
Google je prezentirao ovu ideju na svojoj I/O konferenciji prošlog tjedna, a još nije poznato kada će se pametne hlače naći u trgovinama. No, jedno je sigurno, to će biti samo početak. Očekuje se i kreiranje cijelog niza aplikacija koje će biti namijenjene za više vrsta pametne odjeće.

 

Izvor: 24sata.hr

Komentari