Javna tribina o elektromagnetskim zračenjima 11. listopada

Objavljeno: 02.10.2014. 09:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Fotografija čitatelja

Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja organizirat će iduće subote javnu tribinu u Varaždinu vezano na problematiku elektromagnetskih zračenja koja nas okružuju.

Brojna istraživanja uglednih znanstvenika i institucija ukazala su na činjenicu da elektromagnetsko zračenje uzrokuje efekte koji utječu na pojavu zloćudnih tumora, leukemiju, aritmiju srca, neplodnost, povišeni krvni tlak, poremećaj vida, spavanja i pamćenja, glavobolje, umor, iritaciju i svrbež kože, nervozu, napetost, nemir i brojne druge bolesti, piše u pozivu HUZEZ-a.

– Daleko više od odraslih ugrožena su djeca. Većina njih pokrivena su zračenjem 24 sata na dan, a uporabom mobilnih telefona intenzitet zračenja se još više povećava. Pozivamo na aktivnosti koje moraju osigurati bolje razumijevanje i spoznaje posljedica elektromagnetnog zračenja. Pozivamo na transparentnost, uključenost, preventivu i predostrožnost. Želimo da se građani bolje i aktivnije konzultiraju u domenama odlučivanja kao što je postavljanje antenskih stupova. Sve koji su zainteresirani za ovu tematiku pozivamo na javnu tribinu – poručili su iz HUZEZ-a.

Tribina će se održati u subotu, 11. listopada u 11 sati, u prostorijama 4. Mjesnog odbora u Trakošćanskoj 24.

Komentari