Kino Galerija prikazuje zanimljive drame "Dvojina" i "Prezir"

Objavljeno: 07.06.2014. 12:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Dva zanimljiva filma igraju tijekom vikenda u varaždinskom kinu Galerija.

Subota, 7. lipnja, u 20 sati prikazuje se slovenska drama "Dvojina".
Dvojina je iskrena ljubavna priča između dvije djevojke koje su se srele u pogrešnom trenutku. No, bez obzira na to, susret ih učini sretnijim osobama. Zbog vremenskih neprilika avion iz Danske prisiljen je sletjeti na slovenski aerodrom. Među putnicima je lijepa Dankinja Iben (25) koja na putu do hotela upoznaje Tinu (25). Vožnja shuttle autobusa Tinin je ljetni posao i iako joj je najprije čudno, prihvati Ibeninu molbu da je proveze gradom po noći.

Događa se neočekivana ljubav između njih, međutim, zbog teške tajne koju jedna nosi te pokušaja druge da pronađe smisao u svijetu u kojem živi, njih dvije ne uspjevaju ostvariti tu ljubav.

U nedjelju od 19 sati pak igra drama "Prezir" iz 1963. godine, i to u sklopu Variete ciklusa Mediteran.
Briljantan pogled na bračni slom, umjetnički kompromis i kinematografski proces. Godard je film opisao kao "priču o nesporazumu između jednog muškarca i jedne žene".

Francuski scenarist Paul Javal prihvaća ponudu američkog producenta Jeremyja Prokoscha da za honorar od 10 000 dolara preradi scenarij adaptacije Homerove Odiseje koju za Prokoscha režira slavni Fritz Lang. Zajedno sa svojom privlačnom suprugom Camille, koja postupno počinje iskazivati rastući prijezir prema suprugu, Paul dolazi u Italiju, gdje se film snima. Potom se Paul, Camille, Lang i Prokoschova tajnica Francesca pridružuju producentu u njegovoj vili na otoku Capriju.

Variete ciklus Mediteran - psihološka drama u kojoj glume Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Fritz Lang i drugi. Bez sumnje "Prezir" je među najboljim filmovima slavnog Jean-Luc Godarda. Inteligencija i osjećaji u predivnom sinemaskopu.

Komentari