Klapa Cambi: Koncert u Varaždinu je bio koncert ljeta

Objavljeno: 04.10.2012. 10:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Do klapskog spektakla u Čakovcu dijeli nas još samo 10 dana. U subotu, 13. listopada u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu nastupit će trenutno najpoznatije klape - Cambi, Intrade i Tomislav Bralić, klapa Maslina, Sveti Juraj – HRM, te Vinko Coce i Lidija Bačić.

Uoči klapskog spektakla u Čakovcu porazgovarali smo s članom klape Cambi, Hrvojem Lozančićem koji nam je rekao da se veseli ponovnom dolasku na sjever Hrvatske.

 - U zadnje vrijeme imamo dosta nastupa na sjeveru Hrvatske, tu se jako dobro osjećamo i publika nas voli. Pamtim jako dobro koncert u Varaždinu održan u ožujku, publika je bila divna, a atmosfera odlična. Moram priznati da smo i mi ostali iznenađeni jer je publika znala riječi naših starih ali i novih pjesama te su pjevali zajedno s nama. Mogu reći da je za nas koncert u Varaždinu bio koncert ljeta, i što se tiče atmosfere i publike i naše izvedbe.

 Što pripremate za koncert u Čakovcu?

- S obzirom da ne nastupamo sami, nego je to zajednički koncert više klapa i gostiju, izvest ćemo najslušanije pjesme klape Cambi. Zajednički klapski koncerti su više revijalni, ne u smislu da se ne pjeva angažirano, nego u smislu odabira pjesama. Treba odabrati pjesme da se dopadnemo publici. Zato se nadam da će koncert u Čakovcu biti pozivnica organizatorima da klapu Cambi pozovu na samostalni koncert kako bi mogli publici prezentirati i naš koncertni repertoar.

Klapa Cambi jedna je od najpoznatijih dalmatinskih klapa, koja je u 26 godina postojanja osvojila niz nagrada i priznanja. Jedina ste klapa koja je peterostruki pobjednik festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

- Festival dalmatinskih klapa u Omišu najprestižnije je natjecanje takve vrste u Hrvatskoj, na njemu nastupa puno odličnih klapa i zato su mi nagrade s tog Festivala nekako najdraže i najslađe.

Klape su već neko vrijeme iznimno popularne i dobro prihvaćene gdje god da se pojave -  dalmatinska se pjesma pjeva u jedan glas.

- Da, ljudi nas stvarno vole, vole klapsku pjesmu koju smo približili ljudima, donijeli smo nove ljubavne priče ispričane ne drugačiji način, klapskim pjevanjem. Na našim se koncertima okupljaju cijele obitelji, i mladi i stari i uživaju s nama. To ljudima treba i zato su naši koncerti sve posjećeniji. Vjerujem da će tako biti i na koncertu u Čakovcu.

Klapski spektakl u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu 13. listopada počinje u 20 sati, stoga nabavite na vrijeme svoje ulaznice koje možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

VARAŽDIN – Rock Art Caffe

ČAKOVEC –Caffe bar Arcus, Radio 1 i Caffe bar Paladin

MURSKO SREDIŠĆE – Pizzeria Vuri

PRELOG – Pizzeria Ro-Sa

PALOVEC – Domino bar

NOVI MAROF- Caffe bar Prestige

LUDBREG – Caffe bar Enigma

KOPRIVNICA – Šareni dućan 

Komentari