Modni kutak Ane Kraš: Pletenina - grije i ne sputava

Objavljeno: 26.10.2014. 18:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Ana Kras - pletenina

Meni osobno najdraža materija za izradu odjeće. Pletenina je podatna, ugodna, ne zahtijeva komplicirane krojeve i pruža bezbroj mogućnosti kod kreiranja bez velikih ograničavanja kao npr. ušitaka (bez kojih tkanina ponekad ne može).

Koristim je cijelu godinu, a o njenoj debljini i sirovinskom sastavu ovisi odabir krojeva. Ponekad znam čuti da ju žene izbjegavaju nositi jer previše ocrtava. Mislim da to ovisi o samoj vrsti pletenine i da ima onih vrhunskih koje ne ocrtavaju i dobro stoje, samo treba naći dobar model za vašu građu.

Pletenina je savršena kao materijal, jer njeni krojevi podnose više veličina, odnosno rasteže se po potrebi i kod nje nije važno da su npr. ušitci točno na pravom mjestu. Volim pleteninu jer je jednostavna za oblikovanje te idealna za jesensko zimsku kolekciju. Pletenina grije i ne sputava u kretanju, što mislim da je vrlo važno za suvremenu ženu.

Važno je da vi možete provesti dan u nečemu što vas neće stezati i čega nećete biti svjesne pa čak i ako imate posao gdje morate nosit sako. Ima fenomenalnih pletenina koje su savršene za izradu sakoa. Mislim da su to najbolji sakoi jer u njima izgledate fino, a ugodno vam je te možete po potrebi i potrčati za djecom.

I na kraju bih se osvrnula na jako modernu predimenzioniranu odjeću od pletenine - jako fora na fotkama u novinama, na manekenkama - ali u živo... škakljivo. Moram priznati da ima više žena koje vole užu odjeću od takve. Međutim, u našem malom svemiru zvanom Varaždin mislim da se točno vidi kad neko dođe iz Zagreba u nečem takvom gdje je to prihvaćeno, dok vas ovdje kod nas ipak malo čudno gledaju. Tako da bez obzira kakvi su trendovi kod nas, još uvijek po uzoru na mikroklimu nosi se mikromoda.

{gallery}Ana Kras - pletenina{/gallery}

Komentari