Preporuka za vikend

Najbogatiji vikend nakon Nove godine: Noć muzeja, VIP party, proslava fašnika...

Objavljeno: 29.01.2016. 15:21

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 16:28

Foto: Ilustracija

Napokon je stigao dugočekivani vikend, a mi vam, već tradicionalno, na jednom mjestu donosimo pregled najzanimljivijih događaja u Varaždinu i okolici. Vikend će obilježiti početak proslave fašnika, Noć muzeja, ali i rukometno ludilo koje je zahvatilo cijelu Europu te se željno iščekuje današnji nastup naših rukometaša...

Borba Kauboja za rukometno finale

Nakon veličanstvene pobjede nad Poljskom u kojoj su Kauboji izborili polufinale, na putu do finala stoje im još samo Španjolci. Podsjetimo, u polufinalu su, osim Hrvatske i Španjolske, još i Njemačka te Norveška. Njihov okršaj možete gledati u 18.30 sati. Što se tiče Hrvatske i Španjolske, ni jedna reprezentacija još nije uzela europsko zlato te vjerujemo da će okršaj biti žestok. Za naše rukometaše ne propustite navijati od 21 sat, kad počinje utakmica. 

Noć muzeja

U 11. po redu Noći muzeja vrata će otvoriti preko 200 muzeja, galerija i arhiva diljem Hrvatske. Počinje upravo ovog petka, 29. siječnja 2016. od 18:00 sati do 01:00 sat iza ponoći. Jedanaestu Noć muzeja obilježit će tema pod nazivom Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena.

U Varaždinu možete u petak, 29. siječnja, u sklopu noći Muzeja, pogledati izložbu slika u galerijiZlati Ajngel s početkom u 19 sati. Svoje će radove tom prilikom predstaviti talentirana umjetnicaGordana Špoljar Andrašić iz Koprivnice.

U muzeju Hrvatskog vatrogastva u Varaždinu bit će od 18 do 1 sat otvorena stalna postava te će se svečano otvoriti izložba fotografija „Crna šuma“ autora Damira Hoyke. Ova serija fotografija je nastala nedugo nakon katastrofalnog požara na području Trstenika na poluotoku Pelješcu, a njezin cilj je putem fotografija kojima se prikazuju apokaliptični prizori nakon požara senzibilizirati javnost na posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Uz izložbu stalnog postava Muzeja održat će se i likovna radionica te druženje s vatrogascima. Svakako vrijedi posjetiti i muzejsku suvenirnicu te sudjelovati u nagradnoj igri.

Treći muzej u Varaždinu koji otvara svoja vrata je Gradski muzej i u njihovom programu moći ćete besplatno razgledati izložbu “Varaždin pod krunom Habsburgovaca”, postavljenu u palačama Sermage (GMV Trg M. Stančića 3, I. dio/razdoblje do 19. stoljeća) i Herzer (Franjevački trg 10, II. dio/razdoblje od 19. stoljeća).

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice ove će se godine uključiti u program „Noć muzeja 2016.“ s trostrukim prigodnim programom koji obuhvaća otvorena vrata Muzeja, predstavljanje brošure europskog prekograničnog projekta „Ponovno probuđena arheološka nalazišta suvremena interpretacija baštine kao temelj kulturnog turizma“ te druženje u Muzeju. Program počinje u 18 sati.

Za one koji još nisu ili ponovno žele posjetiti muzej i dvorac u Trakošćanu, sad im je idealna prilika. Naime, posjetitelji dvorca Trakošćan u Noći muzeja, 29. siječnja, moći će upoznati kulturno-povijesne i običajne osobitosti novomarofskog kraja kroz interaktivnu dramsko-scensku igru o grofici Lujzi Erdődy, jednoj od najznačajnijih ličnost novomarofske povijesti s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Predstava će se održati u 19, odnosno, 21 sat.

Počinje vladavina Maškara

Fašnik počinje upravo ovog vikenda tradicionalnom proslavom u Ivancu. Naime, u organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska, a uz pokroviteljstvo i novčanu potporu Grada Ivanca i supokroviteljstvo Turističke zajednice, ove će se nedjelje, 31. siječnja, održati Ivonjski fašnik.

Svoje je sudjelovanje najavilo već 15-ak grupa iz Hrvatske i Slovenije te nakon fašnika slijedi druženje u KTC-u. Ipak, proslave fašnika u ostalim gradovima očekuju se idućeg vikenda o čemu ćemo vas, dakako, pravovremeno obavijestiti.

Vikend rezerviran za plesnjake

Varaždinski kafići i ovog vikenda igraju "na sigurno" te Mea Culpa u petak priprema RNB Rhythm događaj koji ne gubi na popularnosti već nekoliko vikenda. Ovog puta nastupat će njegov začetnik i resident DJ Tony D. Vrlo šareno iskustvo stekao je u klubovima poput Aquariusa u Zagrebu, Cocoma u Novalji, Euphoriji na Zrću, Orinocu u Koprivnici i sličnima, a ujedno i kao warmup DJ za imena poput Tomcrafta, Nikki Belucci, Freemasonse, Gramophonedzie. Osim DJ-a, očekuje vas standardnih 50% popusta na sva pića za cure od 22 do 1 sat u noći.

Plesnjak se organizira u subotu u Rock Artu uz glazbenu podlogu DJ Žaca te party pića. U Barfly-u, također u subotu, svira Globus bend, koji iza sebe ima preko 1000 svirka te će atmosferu zapaliti domaćim i stranim hitovima. 

Smash Club priprema ove subote prvi VIP party u Varaždinu, najavljuju organizatori. Ukoliko rezervirate stolove, možda ćete imati sreće jer vas ispod nekih očekuju nagradna pića. Za glazbu će se pobrinuti MC Cromadda.

Ukoliko još ne znate plesati atraktivni argentinski tango, nikad nije kasno da naučite. U dvorani varaždinskog Plesnog kluba D&D (Trg Matije Gupca 21) u subotu, 30. siječnja od 21 do 22 sata bit će održana radionica Argentinskog Tanga, a nakon nje slijedi i zabava.

Komentari