Pajdaši: Najmlađi tamburaški sastav u Varaždinu i okolici

Piše: Sonja Brdar

Objavljeno: 24.08.2013. 20:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Varaždinski tamburaški sastav Pajdaši vjerojatno je najmlađi sastav tog tipa u Varaždinu i okolici.

Naime, najmlađem članu tek je 13 godina, a najstarijem 18. Usto, ono što ih razlikuje od mora ostalih tamburaša jest i činjenica da imaju i jednu žensku članicu.

Peteročlani sastav djeluje od 2011. godine, a čine ga Filip Vidić, Benedikt Kocijan, Mislav Nemec i braća Alen i Maja Horvatić. Svi su oni članovi bivšeg KUD-a Varteks, a na svirku ih je, kao i većinu tamburaša, ističe mladi sastav, potaknuo Dragutin Koren.

- Sastav se okupio, a samim time i počeo djelovati, čisto spontano. Ljubav prema tamburici, a i glazbi općenito potaknula nas je na posao koji nam je trenutno gušt. Uspjeli smo spojiti ugodno s korisnim - napomenula je Maja Horvatić koja je, iako jedina ženska članica, okupila sastav.

Pajdaši su ponosno iznijeli činjenicu kako su svi do jednog i članovi orkestra Centra tradicijske kulture koji je 2012. godine proglašen najboljim amaterskim tamburaškim orkestrom u Hrvatskoj, a napominju također kako ih u tom poslu povezuju svakodnevna druženja i ljubav prema tamburici.

Repertoar sastava je, kažu, raznolik, a uz tamburašku glazbu sviraju i zabavnu, stranu, domaću i klapsku, a na gažama najviše vole svirati popularnu “Zoricu”. Najupečatljivija svirka dosad im je, ističu, bila ona na otvorenju podzemne garaže, a obzirom na silni entuzijazam koji svaki od članova sastava posjeduje, vjerujemo da je pred njima jedna svjetla glazbena budućnost.

Komentari