Paul McCartney snimio dokumentarac o 11. rujna

Objavljeno: 25.07.2011. 10:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: worldmustbecrazy.blogspot.com

Paul McCartney snimio je dokumentarac o svojim iskustvima neposredno nakon terorističkih napada na New York, prenosi filmski.net.

Ovoga rujna obilježiti će se deset godina od terorističkih napada na World Trade Centar u New Yorku 11. rujna. Tom prigodom na američkoj televiziji biti će prikazan dokumentarni film čiji je glavni protagonist bivši Beatles, Paul McCartney.

Film je nazvan The Love We Make' prema riječima iz pjesme Beatlesa The End, a redateljski ga potpisuju Bradley Kaplan i dokumentaristički veteran Albert Maysles, koji je snimio dokumentarace o Beatlesima (What's Happening! The Beatles in the U.S.A., 1964.) i Rolling Stonesima (Gimme Shelter, 1970.).

Film je snimljen u crno-bijeloj tehnici, a kamera prati McCartneya po New Yorku u danima i tjednima nakon napada. Na sam dan napada pjevač se nalazio u avionu koji je prizemljen u New Yorku, nakon što je zbog napada blokiran sav zračni promet. Kad je saznao za napade odvezao se u grad i posjetio mjesto napada, Ground Zero. Slijedećih tjedana susretao se s građanima i planirao dobrotvorni koncert koji je održan u Madison Square Gardenu u listopadu.


izvor: filmski.net

Komentari