Proslava Dana anđela čuvara u varaždinskom Muzeju anđela

Objavljeno: 30.09.2014. 07:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinski Muzej anđela i ove će godine obilježiti Dan anđela čuvara, a proslava će se održati u subotu, 4. listopada.

S početkom u 19 sati, u prostorijama Muzeja anđela (S.S. Kranjčevića 14) tog će se dana predstaviti i ovogodišnji pobjednici književnog natječaja za kratku priču o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti i slično. Po isteku natječaja, na koji je pristigla ukupno 41 priča, žiri je odlučio o pobjednicima, tako da će autori nagrađenih radova 4. listopada biti predstavljeni publici, ali i dobiti autorske radove umjetnika Željka Prsteca.

Kako bi Dan anđela čuvara bio što svečaniji, dramski glumci HNK Varaždin čitat će nagrađene radove, a obzirom na to da je na natječaj pristiglo puno zanimljivih radova, bit će pročitano i nekoliko uradaka po izboru članova žirija. Žiri se sastojao od već poznatih članova - pjesnikinje i predsjednice Književnog društva Varaždin Nade Bogojević, urednice i kritičarke iz Zagreba Jadranke Pintarić  te književnika iz Zagreba Borisa Perića.

Iz Muzeja anđela napominju kako će za sve goste biti spremni Ajngelekof napitek i Ajngelekovi kolačeci, a ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

Komentari